ИЗЕТБЕГОВИЋ: Србија и Хрватска се наоружавају, присиљавају нас да то пратимо

IZETBEGOVIĆ: Srbija i Hrvatska se naoružavaju, prisiljavaju nas da to pratimo

2 avgusta 2018

BOŠNJAČKI član Predsedništva BiH, Bakir Izetbegović, rekao je da BiH nema para da može pratiti modernizaciju oružanih snaga Srbije i Hrvatske u smislu nabavke aviona i helikoptera, ali da je namenska industrija već takva „da se nikad više ne može desiti 1992. godina“.

„Da je sad 1992. godina, mi imamo toliko toga u BiH da se možemo odbraniti“, istakao je Izetbegović.On je za Televiziju „N1“ naveo da Srbija i Hrvatska „nabavljaju avione, raketne sisteme, hvališu se time“.

„Kad ja kažem da ćemo mi ojačati našu namensku proizvodnju, onda kažu da se pripremam za rat. Neverovatno je kako se pokušava taj dvostruki standard primeniti kada su u pitanju patrioti BiH“, rekao je Izetbegović.

On, s druge strane, smatra da bi ceo region trebalo da ide ka demilitarizaciji.

„Deca im sele iz regiona, penzije su jako niske, ljudi jedva žive, živci se razvlače od tih priča o tim ratovima. Šta će im to? Nas prisiljavaju da to pratimo i mi ćemo to pratiti“, tvrdi Izetbegović.

Osvrćući se na priče o trećem entitetu u BiH, Izetbegović je rekao da je to „kost ubačena između Hrvata i Bošnjaka“, te ocenio da taj treći entitet „niko ne bi znao ni nacrtati“.

(Srna)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *