ИЗЕТБЕГОВИЋ У ЗЕНИЦИ затражио наоружавање БиХ ради парирања Србији и Хрватској

IZETBEGOVIĆ U ZENICI zatražio naoružavanje BiH radi pariranja Srbiji i Hrvatskoj

17 novembra 2018

PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva BiH Bakir Izetbegović prisustvovao je obeležavanju 26. godišnjice osnivanja Sedme muslimanske brigade u Zenici, a u obraćanju prisutnima je kazao da ovih dana svedoči jedinstvu Srba i Hrvata, ali i dodatnom razjedinjavanju Bošnjaka.Komentarišući naoružanje Srbije i Hrvatske, Izetbegović je kazao da se i Bosna i Hercegovine mora naoružavati ili će, ako bude slaba, biti krajnja adresa.

“Siromašni susedi troše novac na skupo oružje. Vidite te raketne sisteme i avione po Srbiji i Hrvatskoj i mi u svemu tome moramo držati balans jer slabost privlači adresi. Onako kako vakuum privlači vetar, usisava, tako će privući i adresi ako budemo slabi, ako procene da smo slabi”, kazao je Izetbegović.

Dodao je da je spas u namenskoj proizvodnji te da je Bosna i Hercegovina na pravom putu u pogledu naoružanja.

„Šansa je u namenskoj proizvodnji. Ovih dana završavamo pušku, uskoro ćemo krenuti s haubicama i dronovima, da ne nabrajam dalje. Radimo municiju svih vrsta, višecevne bacače… Kada sam kazao da ćemo jačati namensku proizvodnju za komercijalne potrebe i tržište i `za ne daj Bože` odmah su se zabrinuli u Beogradu. Mladi Izetbegović se usudio pretiti da će se braniti BiH. Pogledajte sada odnos – i danas ovde to ponavljam – jačaćemo namensku proizvodnju“, kazao je Izetbegović za šta je nagrađen velikim aplauzom.

U nastavku obraćanja je kazao da je potrebno jačati i `jedinstvo patriota i moć BiH zemlje` te da se nikada više neće ponoviti 1992. godina kada su neprijatelji zatekli ovu državu nespremnu i nenaoružanu.

„Prošli put smo svi nastradali, ali moramo biti jaki i organizovati se kako nas ne bi napali. Srbi se ujedinjuju preko Beograda i crkve, HNS se ujedinjuje međusobno, a samo Bošnjaci ovih dana pričaju o dodatnom razjedinjavanju. Ja ih ponovo pozivam da to ne rade i da napravimo probosanski kamp koji će sve ove sile držati pod kontrolom. Neka prestanu s unutarbošnjačkom prepirkom i svađom“, dodao je Izetbegović.

(Klix.ba)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Portopranco says:

    Ranije je govorio da je Srbin i da govori srpskim jezikom.Sad govori da je bošnjak i da govori bošnjačkim jezikom (a boshnyak u prevodu znači tupan,glupan).Kad bolje promisliš,taj izetbegović je teška budaletina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *