ИЗЕТБЕГОВИЋЕВЕ „ЗЕЛЕНЕ БЕРЕТКЕ“ прете ратом у БиХ

ИЗЕТБЕГОВИЋЕВЕ „ЗЕЛЕНЕ БЕРЕТКЕ“ прете ратом у БиХ

12 јануара 2022

Зелене беретке, које су биле под вођством Алије Изетбеговића, први пут после 1992. године објавиле јавни позив за регрутацију нових чланова.

Лидер СДА Бакир Изетбетовић, син покојног Алије Изетбеговића, оживео је војне јединице смрти којима је командовао његов отац – Зелене беретке!Само дан после прославе Дана Републике Српске, удружење Зелених беретки објавило је позив за регрутацију нових чланова и тако поново Србима у БиХ запретило ратним сукобима! Овај позив обелодањен је на друштвеним мрежама, где је наведено и да ће сваки нови члан Алијине војске добити конкретна задужења, као и свака друга војска!

Звали и џихадисте

У прогласу Зелених беретки наводи се да је потребно поступати са Србима исто онако како је то учињено и током рата 1991. и 1992. године.

„Поштовани чланови групе, с обзиром на то да сваки дан гледамо потпуно исте сцене као оне из 1991. и 1992. године, ускоро ћемо проширити своје чланство и кренути у пријем нових чланова. Бићете обавештени шта, како и где се учланити“, пише у објави.

Позив за регрутацију Зелених беретки наишао је на и те како снажно одобравање муслиманских екстремиста.

– Људи, шта чекамо више, четници оргијају, пуцају по џамијама и опет ће они нас вадити из масовних гробница јер у нашем народу је све на причек. Kад баш они испале пар хиљада граната, ваљда ћемо се тада скупити, па опет под брдо, а не на брдо – гласио је само један од опасних коментара Бошњака.

Да иза ове опасне и радикалне идеје стоји управо лидер СДА Бакир Изетбеговић потврђује и његова претходна изјава да ће џихадисти бранити целовиту БиХ.

– Подиже се спремност, видимо реакције Немачке, Холандије, Велике Британије, Америке. Исламски свет се још није дигао, имају и своје проблеме, али ако затреба, биће и они ту за нас – поручио је тада Изетбеговић.

Професор безбедносних наука Мирослав Бјеговић, коментаришући све ове наводе, каже да су очигледно неки људи под капом Бакира Изетбеговића у истом строју против свега што је српско и што се као српско обележава.

– Тако им смета и постојање Републике Српске и њене будуће војске. Безбедносно је ризично и опасно овакво јавно позивање на нову регрутацију Зелених беретки. С правом се можемо запитати да ли то они желе нове сукобе у БиХ, формирање муџахединских јединица и терористичких акција, које се врло лако могу прелити и на цео Балкан. Мржња није никоме добродошла, а поготово не народима који живе на истој територији. Зато мислим да овакви јавни иступи треба да буду кажњени – наглашава Бјеговић.

Рата не сме бити

Милош Шолаја, професор Факултета политичких наука у Бањалуци, оцењује да је у БиХ одувек постојао мали број људи којима ће све сметати, али да новог рата никако не сме бити.

– Увек ће се наћи неколицина људи којој ништа не одговара, али не постоји основа за даље материјалне, људске или било какве друге губитке или ратне сукобе. Ово никако не би смело да доведе до новог рата, јер то ништа не би решило. Прослава Дана РС пре свега је био дефиле људи који су сви изабрани демократском и слободном вољом народа. Било које промене у БиХ морају се решавати уставним и законодавним путем, а никако не новим насиљем – упозорава Шолаја.

(Sputnjik)

KOMENTARI24 коментара

 1. Dejan says:

  Nema većih licemjera od Srba! Dodik se naurožava godinama a ostale budake su tek sada počele! Jel bi vama ponovo odgovaralo da udarate po golorukom narodu ko devedesetih jel.... Ako ste onda popušili kitu uvek čete a dokaz vam je Kosovo!

  • Srbski vitez says:

   Nemoj da žvalaviš budalaštine retardirani pavijane, a inače bi i ovde lako mogli da osvanu "Vagnerovci" u sadejstvu sa 63.padobranskom...pa da za tren oka naprave reda!

   • Željko says:

    Šteta što nas Hrvata nema mnogo, da nas ima još dva milijuna da čekamo "bratoubilački rat" između Srba i Bošnjaka, jer isti ste necivilizirani narodi, iste navike imate, istu glazbu, sve isto osim religije i da mi nakon toga rata anektiramo cijelu BiH u ustavotvorni poredak Republike Hrvatske!

    • da da says:

     Ti si želja kao klip na apencu,ograničen.

    • Nine says:

     Željko, kako se zvao onaj rat između Hrvata i Muslimana u srednjoj Bosni? Da vam nije bilo srpske vojske niko živ ni od vaših vojnika i civila ne bi ostao. Zaboravio si da vas je srpska vojska izvukla, nahranila i autobusima prevezla na vašu teritoriju. Nije vašim bojovnicima uzela ni naoružanje, a koliko se sećam tada ste se zahvaljivali Srbima, ali ste ubrzo zaboravili šta vam se dogodilo. Nisi čuo da su Muslimani pevali "od Travnika do kupreških vrata neće biti Srba ni Hrvata". Zašto nije bilo rata između Srba i Hrvata za vreme Mate Bobana, predsednika Herceg Bosne? Lako je tuđim k....m gloginje mlatiti pa i Američkom vojnom pomoći proterati Srbe iz Hrvatske, pa i okupirati delove Republike Srpske koji nikad nisu bili hrvatski (Grahovo, Glamoč, Drvar, Petrovac, Mrkonjić Grad, Šipovo). Da nisu Srbi srušili stari most u Mostaru, ili su to uradili vaši bojovnici? Uživaj ti u svom Zaprešiću. Onaj ko želi rat u kući ga imao.

     • Baki says:

      E moj Željko, pokatoličeni srbine, ti ćeš nekom da pričaš priče, e seronjo !

  • rade says:

   Ja sam zivio u BiH, i mogu ti reci jer sam vidio svojim ocima da su muslimani imali zelene beretke puno prije nego sto su se Srbi naoruzali i organizovali.Muslimani nisu bili goloruk narod kad je rat poceo.To je samo bila jos jedna u nizu lazi koje su koristili da bi od sebe napravili zrtvu.Sjeti se samo tkz.milion silovanih muslimanki,tkz.protjerivanje iz srpskih gradova,i granate koje su ispaljivali na sopstveni narod da bi optuzili srbe.To je licemjerstvo.

  • Portopranco says:

   Poturice će izgorit u devetom krugu pakla. Zaslužili su.

  • Rocky says:

   Puši ti kurac lažljivi islamo ustašo,jebo ti pas mater lažljivu.Šta još hoćete lažljiva štakorčino.Turčine napuši se kurčine.

  • gago says:

   Шипу га лома ретарде ха ха ха

  • Lepi Srbin says:

   Znaš li da sam ti staru guzio? Joj kada je se samo setim, skičala je od zadovoljstva, kao krmača. Molila me je i da mi ga popuši. Nisam imao srca da je odbijem. Samo me jedno začudilo. Tražila je da joj ga u usta uvalim, iako mi je kurac bio u njenom šupku. Stvarno je bila strastvena ta žena. Rado je se sećam i obavezno je pozdravi. Samo je podseti na Lepog Srbina, reci joj to je onaj što te istresao kao ponjavu dok te je karao, pa su ti sve runje sa "mace" otpale !!! Mada moram da priznam, ni stari ti nije loš. Olizao mi je čmar za medalju !!

 2. Ovcoizovani covid idioti says:

  Popusili su mundjosi '90-ih, sad ce tek da popuse i ovu teritorijicu koju imaju.

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Ništa gore od poturice. Dobro je rekao naš narod.

 3. rade says:

  Te njegove zelene beretke nisu imali niti jednu vojnu pobjedu u proslom ratu.Ono sto su oni radili je bilo ubijanje srpskih civila i otimanje njihove imovine.

 4. Бели Орао says:

  Треба га у лудару смјестити, види се да је пролупао дефинитивно!!!

 5. da da says:

  balije i džihadisti regrutujte se kod vas u džamahiriji arapskoj ili službeno kako se zovete fbih,ali slučajno nemojte da vas zmija ujede prelaziti granicu Republike Srpske,inače sledi odgovor veoma nepovoljan za vas.Mirni budite i živite u miru,ali na srpsku teritoriju ni okom.Ako ćemo pošteno ni ova teritorija na kojoj živite i širite sektu muslimansku što su izmislili englezi nije vaša već srpska,dobro razmislite šta radite.

  • Kulak says:

   Izmišljena poturička nacija odlazi u definitivnu sramotu i istorijski sunovrat.

 6. VRSK says:

  Sinonim za glupe ljude Muja i Hasa

 7. Mussa Kessedžija says:

  Pravoslavne Turke iz BiH treba prpterati u Beogradski pašaluk.

  • Rocky says:

   Musa drkadžijo,pakuj se sa srpske zemlje u saudijski lojavi prdež od države,tamo među kamilojebima vam je mjesto.

  • gago says:

   Шипу га лома муса ха ха ха

 8. Mime Nikolic says:

  Slučaj "države" Bosne. Ta država praktično veštački opstaje zahvaljujući volji West političara i održava se u životu, zahvaljujući veštačkim aparatima za održavanje života, koje West nikako da isključi iako je Bosna praktično klinički mrtva. Bosna ili mala Jugoslavija (zajednica 3 različita naroda) preživljava kao unitarna država, jer iz nekih razloga West političari tako žele. Da ne analiziramo sve ono u Bosni što je i tebi i meni sasvim jasno. A jasno je i tim West političarima u toj državi žive DVA naroda i trći koji je zbog vere preimenovan u narod. Taj veštački i pod komunističkom diktatu kreirani narod, danas pokušava da NAMETNE islam i šerijatski stil življenja, kao dominantnu politiku, providno se maskirajući tra la la pričom o nekakvoj građanskoj državi !!! To je jasno kao dan !!! I čemu onda sva ta zajebancija o imperativu da Bosna mora da ostane cela??? Dakle Juga kao država MORA da se raspadne, a Bosna (kao mala Juga) MORA da ostane celovita ????? Dakle, figurativno, muž i žena se ne slažu ni po kom osnovu i pojedinačno svako od njih želi razvod, a sud NIKAKO da prihvati njihovu želju, već svim silama održava taj apsolutno neodrživi BRAK !?! Sudbina Bosne je ista kao i sudbina Juge. Svaki od tri naroda u Bosni vuče na svoju stranu. Tu više sreće nema. Srbi su jasni imaju 49 % i to je završena priča. Hrvati treba javno da kažu,tražimo naših 28 % i to je Herceg Bosna. Ostatak je muslimanski deo ili FILDŽAN Bosna, mada mnogi misle da je adekvatnije nazvati ga ŠUPAK Bosna. Svima je jasno da je ono što muslimani traže (unitarna Bosna pod njihovim islamskim pravilima) apsolutno nemoguće. Dakle,priznati dato stanje i bez rata se mirno razići, pa svako neka ode tamo gde želi. Dakle miran razlaz i mirna bivša AVNOJ-evska Bosna!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u