Izgradnju „Južnog toka“ u celosti finansiraju Rusi

Izgradnju „Južnog toka“ u celosti finansiraju Rusi

31 maja 2013

Juzni-tokGeneralni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović izjavio je Tanjugu u Amsterdamu da će izgradnju gasovoda Južni tok kroz Srbiju u potpunosti finansirati ruske banke ili Gasprom.

Bajatović, koji je na Evropskoj biznis konferenciji u Amsterdamu danas po četvrti put reizabran za člana predsedništva te organizacije, rekao je da je idejni projekat završen, a u ovom momentu se radi na završetku konačnog tehničkog projekta koji bi trebalo da bude gotov do 30 juna.

„Očekujemo da u ponedeljak dođe finansijski tim Gasproma i banaka koje će pratiti Južni tok, pre svega Sberbanku i Gasprom banku, i tada ćemo početi razgovore o novom finansiranju Južnog toka, koji bi trebalo da poveća učešće ruskog kapitala u finansiranju ovog projekta i da praktično svede sve stvari”, objasnio je Bajatović.

On je dodao da će „bez obzira na to da li se radi o kreditima ili pozajmicama Gasproma prema Srbijagasu, uglavnom Južni tok što se tiče srpskog dela biti u potpunosti finansiran od strane ruskih banaka ili Gasproma uz najpovoljnije finansijske uslove na tržištu”.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *