ИЗЈАВА АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА која је изненадила све!

IZJAVA ALEKSANDRA VUČIĆA koja je iznenadila sve!

11 septembra 2016

Aleksandar-Vucic-screenshot 56

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da možda više neće biti premijer ukoliko opozicioni kandidat pobedi na predsedničkim izborima.

Vučić je naglasio i da je već deset puta rekao da nije zainteresovan da bude kandidat za šefa države.

– Možda više i ne budem premijer ako opozicija dobije predsedničke izbore. Nema nikakve sumnje da je moguće da se sklonim u slučaju da kandidat SNS ne pobedi, a moguće je i da neka druga naprednjačka većina nastavi da radi – rekao je Vučić za sutrašnje izdanje Kurira.

Vučić je naglasio da mu ne pada na pamet da se predsedničkim izborima bavi u narednih šest meseci.

– Niko iz SNS se time neće baviti do marta – podvukao je premijer.

On je takođe naglasio da ne postoji ni „Tomina ni Vučićeva struja, već ljudi koji u SNS imaju različite ideje, neretko i različit ideološki pristup, ali svi ostaju u SNS“.

Na pitanje da li je realno da sledeće godine ponovo budu opšti izbori, Vučić je rekao da to, kako sada stvari stoje, uopšte nije realno.

– Ova vlada trebalo bi da traje tri i po-četiri godine, i da to budu najuspešnije godine za Srbiju, s ozbiljnim i dinamičnim rastom. Ove godine ćemo imati rast od blizu tri odsto, dogodine više od tri odsto, i moja želja je da u narednih četiri-pet godina imamo prosečan rast veći od tri odsto. To znači ubrzano približavanje EU, tri puta veći prosečni rast nego italijanski, a dvostruko veći od hrvatskog – rekao je Vučić.

Selaković nije kandidat za gradonačelnika

Odgovarajući na pitanja da li bivšeg ministra pravde Nikolu Selakovića sprema za gradonačelnika ili predsednika, Vučić je podsetio da po zakonu, da bi neko bio gradonačelnik, mora biti odbornik Skupštine grada, a da Selaković to nije.

Na podsećanje da je nedavno predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao da niko ne može da ga pobedi, Vučić je odgovorio:

– Drago mi je što je izjavio da se ne bavi time, već svojim poslom. Ali neki drugi se samo time bave. Već im čestitam, vidim da su već pobedili, ali ostala je samo jedna mala stvar, a to je da pobede na izborima. U stanju su da traže falinke u vašim rečima, ali ne i da budu na poslu u devet sati. Već u pola jedan šetaju kuče i idu na ručak i završe radni dan, a sve ostalo vreme gledaju kako će da tvituju i nekome zvocaju.

Vučić je svojim političkim protivnicima poručio da ne mogu da ga pobede, jer ne mogu da rade.

KOMENTARI6 komentara

 1. Ivan Grozni says:

  Povratna psihologija. Necu biti Premijer ako ne pobedi moja partija na predsednickim izborima. U prevodu GLASAJTE ZA SNS ili......

  • Za Srbiju says:

   Bravo! Baš sam hteo da napišem da je pročitan.

 2. rema says:

  Picousta nakaza!

 3. Pero Joksimovic says:

  Malo, malo pa mu "Ne pada na pamet".

 4. Batina says:

  Ovaj ce vas sve sarani.

 5. Apis says:

  Ne mora da ti padne na pamet, bolje direktno na glavu da te nesto drmne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *