ИЗЈАВА НЕДЕЉЕ! Ко још није схватио шта је КОРОНАВИРУС, нека послуша доктора (ВИДЕО)

IZJAVA NEDELJE! Ko još nije shvatio šta je KORONAVIRUS, neka posluša doktora (VIDEO)

29 marta 2020

Imunolog dečje klinike u Tiršovoj Srđa Janković upozorio je na opasne izjave koje se šire društvenim mrežama o tome da je koronavirus samo obična prehlada i to slikovito ilustrovao.

„Socijalnim mrežama se opet šire priče da je ovo obična prehlada. Naša kućna mačka, tigar lav, panter, sve su to mačke ali naša kućna mačka nije nijedna od pobrojanih. Tako i SARS-CoV-2 je novi član porodice koronavirusa, sedmi za koji zanamo da napada ljude a u toj porodici jesu četiti virusa koja izazivaju običnu prehladu. Dva sasvim običnu, druga dva običnu koja se retko komplikuje I dva koja sada nisu među nama SARS i MERS koje su opasne mačke. I sad imamo novu mačku koja ima oštre zube i kandže. Ko kaže to je virus obične prehlade, on kaže – nema veze, pustićemo lava i tigra da šeta ovde, to je obična maca“

KOMENTARI



2 komentara

  1. Duh proroštva says:

    Neću ni da komentarišem, toliko me je uvredio sa tim njegovim miševima i mačkama, da ću dobiti mišiju groznicu. Očito ovaj doca ima još mnogo da uči o koroni koja trenutno hara, jer ovaj je čista laž, pandemija takođe, testovi lažu preko 50% a terapija zapravo služi da ubije čoeka zajedno sa virusom, ali zato krematorij radi punom parom. Rukovodioci ove planete su za sada rešili da to bude tako iako je sve režija laži, ali svejedno naređenje i eksperiment su u toku. Gledate uživo film naučne fantastike. Orson Vels je svojevremeno napravio isto to kroz radio dramu "Ratovi svetova."

  2. Slobodanka says:

    Ne zna se pouzdano kakav je ovaj novi virus, ali veoma je sumnjivo što je najpre zaražena Kina, zatim Iran, pa veći deo EU. Najvažnije je da ne smemo dozvoliti naglo širenje ove epidemije te da izbegnemo preopterećenje i kolaps naših bolnica kao što se već dešava u Italiji i Španiji. Naši lekari i medicinske sestre potrebni su nam živi, zdravi i efikasni. Ko to ne shvata pozdravio se sa pameću. Bilo da je virus veštački mutirao, ili prirodno, bolje je biti neko vreme oprezan. Kina, Rusija, Indija preduzimaju sada visoke mere opreza, a naše dežurne "pametnice" se junače. Ali rade veoma nepošteno jer tim njihovim velikim junaštvom nastoje da uvuku celu zemlju u rizik, a ne samo sebe lično. Nije uzalud nastala stara narodna izreka: Čega se pametan stidi, time se lud ponosi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *