Izlazi knjiga: „Srebrenica: Službena laž jedne epohe“

Izlazi knjiga: „Srebrenica: Službena laž jedne epohe“

5 jula 2013

srebrenica-laz-epohe-1993456243Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da u petak 5. jula 2013. izlazi nova knjiga “Srebrenica: službena laž jedne epohe” u izdanju Istorijskog projekta Srebrenica i nedeljnika „Pečat“ iz Beograda. Svi čitaoci „Pečata“ dobiće knjigu na poklon i ona će takođe biti u slobodnoj prodaji.

Knjiga se sastoji od tri poglavlja: “Opšti pregled srebreničkog pitanja”, gde se službena verzija događaja u Srebrenici u julu 1995. stavlja u kontekst razvoja doktrine “humanitarne intervencije” i agresije na suverene države; “Srebrenica: sve što je trebalo da znate a bilo je zabranjeno da se kaže”, kratak prikaz osnovnih činjenica o Srebrenici; i “Kako se dokumentuje masovno ubistvo: šta je to dokazni materijal za Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju”, referat predsednika Istorijskog projekta Stefana Karganovića na XII seminaru Udruženja za Međunarodno pravo održanog na Tari 5. – 9. jula 2013. godine.

Cilj ove knjige je da na ozbiljan i odgovoran način pokrene analizu događaja u Srebrenici u julu 1995. van okvira propagande i politički obojenih narativa.Nadamo se da ćete u petak, 5. jula 2013. kupiti „Pečat“ i da ćete pozitivno oceniti knjigu „Srebrenica: službena laž jedne epohe“ koju dobijate na poklon.

Objavili smo tu knjigu zato što smatramo da predstavlja koristan doprinos naučnoj raspravi na temu događaja u Srebrenici, posebno u danima kada se približavamo obeležavanju još jedne godišnjice.

Stefan Karganović
Predsednik
Istorijski projekat

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *