ИЗНЕНАДАН ПОТЕЗ МИЛОГОРАЦА: После контрамера Србије ПОВУКЛИ НЕВЕРОВАТАН ПОТЕЗ

IZNENADAN POTEZ MILOGORACA: Posle kontramera Srbije POVUKLI NEVEROVATAN POTEZ

28 maja 2020

Premijer Crne Gore Duško Marković promenio je mišljenje pa je tako danas izjavio da se raduje dolasku Srba u Crnu Goru.

Odluka o tome sa kojim će državama biti otvorene granice, a koju bi u četvrtak trebalo da donese Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti, biće zasnovana na epidemiološkim standardima, izjavio je danas premijer Crne Gore Duško Marković.On je istakao da u toj odluci neće biti nimalo politike.

– Naš je cilj zdravlje, a ne samo ekonomija. Moramo se otvarati, moramo razmišljati o ekonomiji, ali uvek nam u fokusu mora biti zdravlje stanovništva. Ovde ne stanuje politika, nego stanuju zdravstveni standardi. Radujemo se uspehu svake države koja ostvari taj rezultat i Crna Gora ce spremno i sa zadovoljstvom dočekati sve građane svih država u okruženju i ostalih koje budu uspele taj standard da ostvare – rekao je Duško Marković, odgovorajući na pitanja novinara u Skupštini Crne Gore.

On je dodao da se Srbija uspešno nosi sa epidemijom i u Vladi se nadaju da će se to desiti brže nego što standardi govore.

– U tom trenutku mi ćemo biti otvoreni za srpske državljane. Oni su, ako žele, dobrodošli u Crnu Goru – kazao je Marković.

Pre dva dana premijer Crne Gore najavio je da će od 1. juna Crna Gora otvara granice sa državama u kojima je najviše 25 obolelih na 100.000 stanovnika, odnosno sa Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, , Nemačkom, Poljskom, Češkom, Mađarskom, Albanijom i Grčkom.

KOMENTARI17 komentara

 1. Milan says:

  Pa sad Srbi, po starom obicaju, samo napred u Crnu Goru kao sto ste i u Hrvatsku. Ja necu, da mi daju milione. A i ja sam Srbin. Za mene ostaje jedino Grcka kao i ranije.

  • Gardista says:

   Tteba otici kod Srbina u Crnu Goru i ostaviti mu pare a ostali neka isceznu.

   • Miraš says:

    To jeste izvodljivo zato što najčešće u Crnu Goru mi idemo u privatni smeštaj. Dosad upoznali smo gazde tog smeštaja. Jedino problem je usput kakve neprilike može neki milogorski mamlaz da nam priredi. Sećam se da ranije u manjim primorskim mestima pored svih poslova u sezoni oni su bili organizovani da kao civili prate da se ne dogodi pljačka gostiju što bi se loše odrazilo na turizam njihovog mesta. Verovatno i sada znali bi da se organizuju, ali je zadatak složeniji jer banditizam može da bude u sprezi sa milogorskim vlastima.

    • Ljubo says:

     Ti si bolestan čovek, na odmor se ide bez mišljenja o politici Iz dnevnih novina i TV kanala koji izazivaju umišljeno bratoubilačku sukob.

     • Miraš says:

      Za lažni državni udar (atentatori BEZ ružja) iz 2016 godine koliko lica iz Srbije je u pritvoru u Crnoj? Evo već 3,5 godine su u Spužu i za njih ta činjenica sigurno nije novinska izmišljotina. Pa ti kreni bez razmišljanja kod slatke male Crne.

  • persida says:

   Slazem se sto posto. Samo neko ko nema nimalo dostojanstva ide tamo gde ga ljudi preziru.

 2. Crni Petak says:

  Dok živ Milo crna gora će beležiti samo uspon i napredak, e vala opevaće njemu opelo onaj sveti čovek Amfilohije, verovatno se Milo raduje i Amfilohiju koji tvrdi da je Milo najveća nesreća koja se dogodila crnoj gori ikada. Pa da vidimo kako će nadalje.

 3. E.Lirsch says:

  Amerika ne stoji iza Srbije… BOGU hvala. Amerika stoji iza SOTONE licno. Dje god se vasa pogana njuska pomoli samo zlocini, pljacke i ratovi. Cukaju vam poslednja vremena. Hebo sam vam mater poganu, anglosaksonsku.

 4. Miraš says:

  Gosti se obično u nekom broju najavljuju ranije, a sada kakvo li je stanje??? Zatim pre nekoliko dana iz Evropske unije po pitanju turističke posete u ovoj kritičnoj sezoni saopštili su Crnoj Gori da oni sada jedino mogu da računaju na posetu iz Srbije, a ne iz zemalja EU. Dakle, nije to zbog kontramere nego znaju u Crnoj Gori još i po ranijim podacima da na njihovom moru Srbi čine značajan broj turističkih gostiju. Možda nismo punih džepova za elitni turizam, ali neko treba da popuni i prosečan smeštaj.

 5. Slobodanka says:

  Markoviću je mnogo toga milo: 1) da dodju srpski gosti, 2) dok Srbi kao posadjene lutke sede na montenegro obali oni će da pošalju svog predstavnika u Knin na proslavu Oluje, 3) da mi plaćamo račune na njihovom moru a tu odmah malo višlje od obale oni će da "ISPLAĆUJU" učesnike litija, moguće ponovo da hapse vladiku i sveštenstvo, da jurišaju na Svetog Vasilija i na Svetog Petra Cetinskog. Mogu da odem samo na litije.

  • persida says:

   Da li je Milo pruzio vise prosecnom Crnogorcu nego sto je Vucic pruzio prosecnom Srbinu. Mislim da bi u ovom poredjenju bolje prosao Milo.

   • zaliv.net says:

    @Perso, jos lupas u serpicu? Milo nije pruzio nista ljudima u CG a Vucic je uradio dosta.

  • ClLE says:

   Problem su kripto-jevreji sefardi koji vladaju beogradom. Oni nedopustaju politiku reciprociteta nikada.

 6. Istina says:

  Ove godine dolazim u CG na Litije. More i kupanje odpada...

 7. Za Srbiju says:

  Samo u planine. Godinama letujem na našim planinama. Vraćam se odmoran i pun energije. More iscrpljuje (nadmorska visina nula), pa se čovek vraća sa godišnjeg umoran i sav smlaćen.

 8. Mirjana says:

  Ko želi ove godine na more taj je to isplanirao od ranije. Evo i sada ko donosi odluku ako razmatra Crnu Goru morao bi da sačeka da li će Srbija da ispuni zdravstvene kriterijume Crne Gore što nije zgodno. Pa još samo po osnovu zaraze tamo moguće je da ćemo biti sumnjiv gost, a ako se stanje u Srbiji iznenada pogorša u nekom džepu/džepovima mogu da nas strpaju i u karantin. Plus nekim mamlazima smo sumnjivi i nemili što smo Srbi. U Grčkoj tih problema nema. Baš mi se ide na Krf, to ostrvo me privlači da ga bar još jednom posetim.

 9. zaliv.net says:

  Kazem ja ovo je bio prst u oko nista vise. Srbi nemojte ici u CG niposto, na taj nacin podrzavate Kovida Mila

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *