ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Изабран нови комесар за проширење ЕУ

IZNENAĐENJE: Izabran novi komesar za proširenje EU

10 septembra 2019

Novoimenovana predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen objavila je danas u Briselu zaduženja koja je dodelila svom timu od 27 komesara, među kojima je i nekadašnji mađarski ministar pravde Laslo Tročanji, koji će biti novi komesar za susedstvo i proširenje.

Fon der Lajen je u podne prvi put izašla za govornicu EK i saopštila da želi da njena Komisija bude „fleksibilna, moderna i agilna, koja je posvećena Evropi, koja razume Evropu i sluša šta Evropljani žele“.Ona je porucila da će njen prioritet biti da ima komesare koji će posetiti svaku državu članicu u prvoj polovini mandata.

Novoimenovana predsednica EK se zahvalila i svom prethodniku Žan-Klodu Junkeru.

„Mnogo sam naučila od njega. Mnogo toga mu dugujem“, kazala je Fon der Lajen.

Pre nego što i zvanično budu postavljeni u sastav EK, 1. novembra, o listi budućih komesara i njihovim portfeljima raspravljaće i Evropski parlament.

KOMENTARI2 komentara

  1. doktrina soka says:

    Nece nas valjda uvuci u EU,da budemo sa ovim ludim komsijama zajedno ko u SFRJ.

  2. milorad2 says:

    neće jer eu će se raspasti za najviše 2. i slovima-- DVE god.taj projekat je gotov nije uspeo i bankrot koji sada sledi u EU je kraj toga.Ogromne pare će SVI u EU da izgube i zato su u londonu toliko zapenili da izadju.Ali izgubiće pare samo ako ih zaista i plate amerikancima a ja mislim da se to neće desiti.Sada počinje veliki antiamerički pokretu evropi, toliko su ih prevarili i pokrali amerikanci da će da polude SVI redom.A SVE na PAPIRU.normalno posle te ujdurme papir će i da obiju u USA i to će biti kraj jedinstvenog zapadnog tržišta i političkog bloka.U londonu su dobili uveravanja da njihov deo neće daim traže iz amerike i zato je stoka požurila da izadje iz EU iako izlazak znači užasne gubitke i propast za STANOVNIŠTVO britanije medjutim jbe. se njima za lokalce a sad će i englezi da vide kako izgleda tretman urodjenika:) medjunqarodne pljačkaške grupe koja je sateran u čošak danas ali je dugo vremena koristila njihovu državu i krunu kao štit i telohranitelje.Veme plaćanja računa je DOŠLO:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *