ИЗНЕНАЂЕЊЕ У МАЈДАНПЕКУ: Потписе скупили само напредњаци и ПУПС

IZNENAĐENJE U MAJDANPEKU: Potpise skupili samo naprednjaci i PUPS

12 avgusta 2018

Prema odluci Skupštine Srbije u Majdanpeku će se 2. septembra održati izbori za lokalnu skupštinu. U prošlom sazivu parlamenta u Majdanpeku ( čini ga 31 poslanik) Srpska napredna stranka imala je 17 mesta, Demokratska stranka osam, koalicija SPS, PUPS, JS i SDPS pet dok je Vlaška stranka osvojila jedan mandat.Koaliciona prekompozicija na republičkom nivou, nastala tako što je Partija ujedinjenih penzionera napustila blok predvođen SPS-om i potpisala koalicioni sporazum sa Srpskom naprednom strankom, reflektuje se, očekivano, i na lokalu, pa je na izbore u Majdanpeku, dogovorom u vrhu SNS-a i PUPS-a, odlučeno da se ide samostalno, odvojenim listama. I šta se dogodilo?

Uoči proglašenja lista registrovano je da su samo Srpska napredna stranka i Partija ujedinjenih penzionera Srbije skupile neophodan broj potpisa za izlazak na izbore.Veliko je iznenađenje da to ne uspeva Dačiću i njegovima, dok je Milan Krkobabić, sa svojim PUPS-om taj posao obavio u rekordno kratkom roku.

-Ovo što se događa ipak nije iznenađenje. Mi socijalisti u unutrašnjosti trudimo se koliko možemo ali to nije dovoljno bez jače aktivnosti vrha stranke na lokalu. Možda vi u Beogradu nemate taj utisak ali Krkobabić je stalno na terenu, osniva zadruge, obilazi sela, oživljava duh zadrugarstva, i taj njegov trud je kod naroda registrovan, pa tako možemo da objasnimo ovo što se događa u Majdanpeku, izjavio je aktivista SPS-a, iz ovog kraja, Milovan Savković.

Inače, prema poslednjim istraživanjima, Partija ujedinjenih penzionera Srbije ima podršku 3,5 odsto biračkog tela Srbije. Naprednjaci su i dalje izuzetno ubedljivi, sa čak 54 odsto.

KOMENTARI5 komentara

 1. Dane Radakovic says:

  jadne Srbije de sps i palma vode politiku i laz gradanima sps je prodao jugoslaviju svojoj braci hrv.

  • Ma šta mi reče says:

   Hvali se da pošta Srbije ekstra posluje,a na Tari su zatvorili poštu. Turističko mesto a mora čovek da ide u BBaštu da bi uplatio/podigao novac,itd...15km. Obećali više puta da će naći lokaciju(neće da plate zakup) pa ništa.

 2. Rodja says:

  Primedba: Da nije možda, prema "poslednjem istraživanju naduvana" podrška sns-u od 54%? Sve to liči na režiju "savetnika" Tonija Blera!

 3. Dane Radakovic says:

  Dacic je mudar politicar ko i njegov otac slobo milosevic Dacic ce srusiti vucica ko sto je srusijo i Tadica vucic deli kosovo po titinoj granici a ne po staroj srbiji Mitrovica i Lesak i Zvecan LEPOSAVIC SU I Gnjilane pripadaju staroj SRBIJI a ne kosovu crna srbijo i cija si ti

 4. sergej says:

  Vučiću Englezi su te doveli ono će ti glavu skinuti odlazi što pre!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *