ИЗНЕНАЂУЈУЋЕ – АМЕРИКА СЕ ОГЛАСИЛА ПОВОДОМ ДЕШАВАЊА У ЦРНОЈ ГОРИ: Ово је њен став!

IZNENAĐUJUĆE – AMERIKA SE OGLASILA POVODOM DEŠAVANJA U CRNOJ GORI: Ovo je njen stav!

18 maja 2020

Sjedinjene Države snažno podržavaju osnovne slobode, kao što su sloboda govora, udruživanja i okupljanja i prava pojedinaca da mirnim putem izražavaju slobodu vere ili ubeđenja, navodi se u saopštenju Stejt Departmenta.

Američka vlada poziva sve strane u Crnoj Gori da vode konstruktivan dijalog, da pokažu uzdržanost i izbegnu bilo kakve akcije koje dovode do jačanja napetosti ili su nasilne, saopšteno je iz Stejt departmenta u odgovoru na pitanje Glasa Amerike da prokomentariše prošlonedeljne proteste u Crnoj Gori posle hapšenja sveštenika Srpske pravoslavne crkve zbog kršenja zabrane okupljanja, uvedene da bi se spriječilo širenje koronavirusa.„Istovremeno, poštujemo pravo svih suverenih država da održavaju javni red i štite zdravlje svojih državljana, na način koji je usklađen sa demokratskim standardima i praksom“, navodi se u odgovoru Stejt departmenta.

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću predalo je Osnovnom sudu optužni predlog protiv devet sveštenika budimljansko-nikšijske eparhije zato što su 12. maja u tom gradu postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja tako što su se okupili na Trgu Šaka Petrovića i učestvovali u litiji zajedno sa građanima, saopštili su tužioci u subotu, prenose Vijesti.

Zbog hapšenja sveštenika, koji su pušteni iz pritvora posle zadržavanja od 72 sata, prošle nedelje su organizovani protesti širom Crne Gore.

KOMENTARI3 komentara

  1. Gardista says:

    Pa sta...nista. Idemo dalje do pobjede.

  2. Confusion says:

    Ne diraj gu, ne dira te. "Ako hoćete da nam pomognete nemojte nam odmagati" - Patrijarh Pavle. Drugim rečima pomoćićete nam ako nam više ne pomažete. Fala, neka fala, gledajte u se i u svoje kljuse.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *