ИЗНЕНАЂУЈУЋЕ ГЛАСАЊЕ у Конгресу САД о даљим санкцијама Русији!

IZNENAĐUJUĆE GLASANJE u Kongresu SAD o daljim sankcijama Rusiji!

20 juna 2017

Republikanska većina Predstavničkog doma američkog Kongresa sprečila je glasanje o sankcijama protiv Rusije koje je prethodno odobrio Senat, prenosi agencija „Asošijeted pres“.

Agencija navodi da je umesto brzog glasanja, na koje su računale pristalice sankcija, nacrt zakona dostavljen Odboru za spoljne poslove koji će proceniti njegov sadržaj. Ukoliko Predstavnički dom promeni nacrt zakona i prihvati da ga u novom obliku, uslediće političko pregovaranje o usaglašavanju o tekstu sa Senatom.

Poznati pristalica sankcija protiv Rusije, kongresmen Eliot Engel, izrazio je zabrinutost zato što su republikanci obustavili izglasavanje zakona. „Ovo će usporiti proces i dati Beloj kući vremena da zamagli ključne napore za pozivanje Kremlja na odgovornost“, strahuje Engel. On je zahtevao hitno glasanje o predlogu zakona.

Senat je sa 98 glasova za i dva glasa protiv odobrio prošle nedelje nove sankcije protiv Rusije i Irana. Sankcije protiv Rusije „prilepljene“ su u vidu amandmana na predlog zakona o Iranu da bi se ubrzalo njihovo usvajanje i otežalo moguće odbijanje predsednika Donalda Trampa da potpiše zakon.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *