ИЗНЕНАЂУЈУЋЕ ГЛАСАЊЕ у Конгресу САД о даљим санкцијама Русији!

ИЗНЕНАЂУЈУЋЕ ГЛАСАЊЕ у Конгресу САД о даљим санкцијама Русији!

20 јуна 2017

Републиканска већина Представничког дома америчког Конгреса спречила је гласање о санкцијама против Русије које је претходно одобрио Сенат, преноси агенција „Асошијетед прес“.

Агенција наводи да је уместо брзог гласања, на које су рачунале присталице санкција, нацрт закона достављен Одбору за спољне послове који ће проценити његов садржај. Уколико Представнички дом промени нацрт закона и прихвати да га у новом облику, уследиће политичко преговарање о усаглашавању о тексту са Сенатом.

Познати присталица санкција против Русије, конгресмен Елиот Енгел, изразио је забринутост зато што су републиканци обуставили изгласавање закона. „Ово ће успорити процес и дати Белој кући времена да замагли кључне напоре за позивање Кремља на одговорност“, страхује Енгел. Он је захтевао хитно гласање о предлогу закона.

Сенат је са 98 гласова за и два гласа против одобрио прошле недеље нове санкције против Русије и Ирана. Санкције против Русије „прилепљене“ су у виду амандмана на предлог закона о Ирану да би се убрзало њихово усвајање и отежало могуће одбијање председника Доналда Трампа да потпише закон.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u