Iznenadna Fileova poseta u vezi je sa Vučićevim boravkom u moskvi

Iznenadna Fileova poseta u vezi je sa Vučićevim boravkom u moskvi

11 jula 2014

stefan file 3454Iako je zvanično evropski komesar za proširenje Štefan File u sredu uveče došao u Beograd samo „usput“, jer mu je destinacija bila Kotor, gde je juče održan neformalni sastanak šefova diplomatija zemalja Zapadnog Balkana, spekuliše se da je njegov dolazak u Srbiju ipak imao i političku konotaciju, s obzirom na to da se nezvanično sastao s premijerom Aleksandrom Vučićem.

Diplomatski izvori Danasa navode da se iznenadna poseta evropskog komesara može dovesti u vezu s nedavnim boravkom srpskog premijera u Moskvi. „Brisel sada opipava teren, odnosno želi da se upozna sa spoljnopolitičkim potezima Srbije nakon Vučićevih poruka u Moskvi o spoljnopolitičkom kursu Srbije i njegove podrške nastavku projekta Južni tok.

Takođe, značajno je pomenuti da će se skrining za Poglavlje 31 u pregovorima sa EU, koje se tiče spoljne politike, održati 16. jula, pa su File i Vučić sigurno razgovarali i o toj temi. Imajući u vidu neutralan stav Srbije u vezi sa ukrajinskom krizom, izveštaj o tom skriningu nesumnjivo će biti zanimljiv“, konstatuju naši sagovornici iz zapadnih diplomatskih krugova u Beogradu.

Posle Vučićevog razgovora sa Vladimirom Putinom u Moskvi, i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport ukazao je da bi Srbija, kao kandidat za članstvo, trebalo da postepeno usklađuje svoje spoljnopolitičke pozicije sa EU, što je i deo njenih obaveza iz Poglavlja 31.

(Danas)

KOMENTARI3 komentara

  1. ISTOK says:

    Jeste, peder je bio na Noletovoj svadbi(gde ga niko nije zvao)!a uput svratio kod nas(NI MI GA NISMO ZVALI).

  2. Božidar says:

    Kakav File kakva EU,to su ološi koji polako i perfidno hoće da preotmu Srbiji pravo na postojanje.Kvislinške vlade od 2000te im svesrdno pomažu. Ovo treba proterati iz Srbije i ne primati ih više .Kosmet su oteli,sada im je cilj cela Srbija.

  3. Seljak says:

    Ma nije zbog Putina, zbog Blera je taj došao. Da urgira da ga AV zaposli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *