ИЗРАЕЛСКИ МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ: Руска војска ушла у Сирију и почела ратне операције!

IZRAELSKI MEDIJI JAVLJAJU: Ruska vojska ušla u Siriju i počela ratne operacije!

25 novembra 2015

T-90_tank-syriaRuska pešadija, podržana vazdušnim snagama i artiljerijom, pokrenula je svoju prvu kopnenu operaciju unutar sirijske teritorije, navodi Jerusalem Post.

Sasvim je očigledno da je izveštaj tačan pošto je jutroj turska vojska namerno oborila ruski ratni avion SU-24 i to iznad sirijskog vazdušnog prostora. Prema agencijskim izveštajima NATO je sazvao ratni štab i prati dalja dešavanja u Siriji sa namerom da pokrene ofanzivu protiv ruske i sirijske vojske.

U izveštaju se navodi da su ruske snage već preuzele nekoliko strateških položaja i da su primorale brojne pobunjeničke bataljone da se povuku.

Ukoliko je izveštaj tačan, to označava dramatičnu promenu u ruskoj politici, osim ako je u pitanju jedinstvena akcija.

Jerusalem Post je, citirajući kuvajtski dnevnik, preneo da je Rusija započela kopnene operacije u Siriji i da trenutno pomaže sirijskoj vojsci da zauzme teritorije pod „umerenim“ pobunjenicima:

„Ruske vojne snage pružaju podršku T-90 tenkovima, zajedno sa snagama iz vazduha koje su napale nekoliko strateških meta pobunjeničkih snaga u Idlibu i Latakiji.

Nekoliko američkih zvaničnika je u septembru navelo da je Rusija pozicionirala oko 5-6 tenkova na sirijskom aerodromu za vreme vojnog nagomilavanja.

Jedan američki zvaničnik je rekao da je sedam ruskih T-90 tenkova uočeno na aerodromu blizu Latakije, utvrđenju sirijskog predsednika Bašara el Asada.

U kuvajtskom izveštaju se navodi da su ruske snage preuzele nekoliko strateških položaja i da su primorale brojne pobunjeničke bataljone da se povuku. U izveštaju nije navedeno da li je bilo ruskih žrtava“.

Iranska državna novinska agencija Fars je takođe prenela ovu priču, što je zanimljiv potez pošto iranska i ruska vojska usko sarađuju u Siriji.

Činjenica je da je postoje ruske kopnene snage u Siriji koje se bore protiv ISIS-a i „umerenih“ pobunjenika, bilo da su to ruski vojni savetnici ili ograničene operacije koje sprovode ruske specijalne snage. Izgleda da su ruske kopnene snage takođe počele da pomažu sirijskoj vladi da dodatno učvrsti svoje položaje koje je zauzela zahvaljujući ruskoj vazdušnoj kampanji.

Prema Asadovim rečima, sirijske snage napreduju na „skoro svim“ frontovima, što znači da im je potrebna pomoć da sačuvaju te položaje.

Činjenica je da se nijedan rat ne može dobiti iz vazduha i da su kopnene snage tu da ostvare pobedu, ali da li su u pitanju ruske kopnene snage? Ako je verovati ovom izveštaju, jesu.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Spasavaj se ko može! Svi u Tursku!

 2. Kulak says:

  Naći će se jedan metak i za fašističkog zlikovca Erdogana!

 3. miroslav says:

  Ne verujem jevrejima.9 tenkova i ruska pesadija?CISTA LAZ.

 4. Lajla says:

  Lazu ko i uvek.

 5. Dusan says:

  Čim su "oni" objavili, to mora da je tako, hahaha. Pa oni gospodi više ni sami sebi neveruju.

 6. misa says:

  Bla bla propaganda

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *