ИЗРАЕЛ ДАЈЕ ОБАВЕШТАЈНЕ ПОДАТКЕ УКРАЈИНИ: Спремају их за руске нападе

IZRAEL DAJE OBAVEŠTAJNE PODATKE UKRAJINI: Spremaju ih za ruske napade

24 oktobra 2022

Izrael je Ukrajini obezbedio obaveštajne podatke koji su joj potrebni za borbu protiv bespilotnih letelica, piše Njujork tajms.

Ranije je izraelski ministar odbrane Beni Ganc na sastanku sa ambasadorima EU rekao da Izrael neće snabdevati Ukrajinu oružjem iz niza operativnih razloga, uprkos činjenici da jevrejska država nastavlja da podržava Kijev kroz humanitarnu pomoć, čiji će sledeći paket biti dogovoreno u bliskoj budućnosti. Pored toga, Ganc je obećao da će Izrael pomoći Ukrajini da razvije civilne sisteme ranog upozoravanja na granatiranje, za šta je jevrejska država od Ukrajinaca zatražila informacije o potrebama za sistemima protivvazdušne odbrane.Prema rečima ukrajinskog zvaničnika koji je dao nezvaničnu izjavu, podaci su „korisni za obaranje dronova“.

Prema rečima savetnika ukrajinskog ministra odbrane Jurija Saka, Izrael, odbijajući da aktivnije pomogne Ukrajini u suprotstavljanju bespilotnim letelicama, lišava sebe mogućnosti da usavrši taktiku borbe protiv pretnji na sopstvenoj teritoriji.

Napadi na ukrajinsku infrastrukturu od strane Oružanih snaga Rusije počeli su 10. oktobra, dva dana nakon napada na Krimski most, iza kojeg, prema navodima ruskih vlasti, stoje ukrajinske tajne službe. Kako je rekao predsednik Rusije Vladimir Putin, eksplozija na mostu stavila je Kijev u rang sa najodvratnijim terorističkim grupama i „naprosto je nemoguće ostaviti takve zločine bez odgovora“. Napadi se vrše na energetske, odbrambene, vojne komandne i komunikacione objekte širom zemlje, od Harkova i Kijeva do Lavova i Ivano-Frankovska, izazivajući velike nestašice struje.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Vec godinama pisem da Rusi ne smeju da se kace sa Izraelom, bolje reci sa mrezom cionista koji stoje iza te drezave. Ako Rusi ovo oprastaju Izraelu, onda neka se ne ljute na Zapadnjake koji rade to isto.

 2. Duca says:

  Dobro, a nego kada je presrtao pa ponovo počeo da daje?

 3. Sloba says:

  Rusija ruši jevrejski poredak sveta, mogla i usput da neutrališe i fizički. Jad i beda od "naroda".

 4. Šole says:

  Pomažite fašiste tako treba,svaka čast stvarno ste božji narod

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *