„ИЗРАЕЛ ДОБИЈА БИТКУ ПРОТИВ ХАМАСА, али губи рат у светској јавности“

„IZRAEL DOBIJA BITKU PROTIV HAMASA, ali gubi rat u svetskoj javnosti“

18 maja 2021

Piše: Sergej MARKOV

IZRAEL dobija rat sa Hamasom na bojnom polju. Ali, gubi bitku za simpatije u svetskom javnom mnjenju.

U svim evropskim prestonicama izbijaju masovne demonstracije protesta protiv delovanja Izraela. U njima glavni učesnici uopšte nisu migranti.Većina evropskih država smatra da je Izrael izazvao ovaj sukob. Sjedinjene Države su već kritikovale Izrael. Džoa Bajdena već mrze u Izraelu.

Rusija se drži neutralne pozicije i priprema se da igra ulogu arbitra i mirotvorca.

Postoji samo jedan politički režim koji veruje da je Izrael apsolutno u pravu. U Kijevu se neprestano čuju masovni aplauzi Izraelu.

Zašto?

Zato što računaju da je podrška Izraelu najbolji alibi pred svetskom javnošću povodom ukrajinskog fašizma.

Oni zaista žele da imaju takav alibi.

(Fakti)

KOMENTARI5 komentara

 1. Miraš says:

  "Izrael dobija rata sa Hamasom na bojnom polju." - NE, NE DOBIJA. Izrael preti kopnenom operacijom u gazi protiv Hamasa, ali je ne preduzima. A s druge strane Hezbolah preti da će pomoći ali se zasad ne meša. Rezultat toga je da se sukob nastavlja samo kao razmena udaraca. Budući da su vredni ciljevi u Gazi malobrojni, Izrael će se angažovati na uništavanju raznih civilnih i poslovnih zgrada, koje će pokušati da predstavi kao „vojne ciljeve Hamasa“. Ali i takvi ciljevi će se brzo završiti, dok glavnina vojne infrastrukture Palestinaca je pod zemljom. Rezultat je da civilno stanovništvo i civilna infrastruktura Gaze i dalje trpe velike gubitke, dok Hamas i Islamski džihad zadržavaju sposobnost da nastave da napadaju. Poput Hamasa, Izrael uglavnom trpi gubitke u civilnoj infrastrukturi i snosi ogromne ekonomske troškove usled prekida normalnog ekonomskog života na delu svoje teritorije. U međuvremenu, slike iz Gaze rade svoj posao - javno mnjenje u ovom ratu očigledno nije na strani Izraela, čak ni usred pokušaja glavnih medija da se usredsrede na posledice raketnih udara Hamasa i Islamskog džihada. Do sada, Netanjahu očigledno gubi, i ne približava se postizanju svojih ciljeva.

  • persida says:

   Miras, kako objasnjavas da se Hazbolah ne uplice u sukob. Nesto ne stima?

 2. Miraš says:

  Na rečima mnogi u svetu podržavaju Palestinu, izuzev Ukrajine i Nemačke. Ove dve imaju isti problem: Ukrajina bi time da sakrije svoj aktuelni narastajući nacizam usmeren protiv Rusa (Slovena), dok Nemačka nikako ne bi smela da potvrdi svoj stari nacizam koji sadrži obilno i temeljno istrebljenje i Jevreja i Slovena. Palestince na rečima naročito podržavaju arapske zemlje, Turska, i neke druge islamske zemlje, ali ne šalju vojnu podršku. Međutim kad se ovaj sukob završi poslaće obilnu novčanu pomoć za obnovu razrušene Gaze. Najverovatnije Netanjahu će ispasti silna goropadna DALABU i gubitnik.

  • persida says:

   Poslace im pomoc u novcu koji su pozjamili od jevrejskih bankara, pa ce te novce otplacivati sa kamatom sledecih hiljadu godina. A u medjuvremenu bice jos ratova, jos pozajmica. Goji su naprosto u kavezu iz kojeg ne mogu izaci, osim borbom do istrebljenja, sto ce se jednoga dana i desiti.

 3. uddu says:

  Evo epiloga: 1000 mrvih palestinaca,15 mrtvih izraelaca,rukovanje vođe Hamasa sa Netanijahuom pod budnim okom Amerike i dva do tri dana žalosti za poginulima.I tamo negde 2025 opet .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *