„ИЗРАЕЛ ДОБИЈА БИТКУ ПРОТИВ ХАМАСА, али губи рат у светској јавности“

„ИЗРАЕЛ ДОБИЈА БИТКУ ПРОТИВ ХАМАСА, али губи рат у светској јавности“

18 маја 2021

Пише: Сергеј МАРКОВ

ИЗРАЕЛ добија рат са Хамасом на бојном пољу. Али, губи битку за симпатије у светском јавном мњењу.

У свим европским престоницама избијају масовне демонстрације протеста против деловања Израела. У њима главни учесници уопште нису мигранти.Већина европских држава сматра да је Израел изазвао овај сукоб. Сједињене Државе су већ критиковале Израел. Џоа Бајдена већ мрзе у Израелу.

Русија се држи неутралне позиције и припрема се да игра улогу арбитра и миротворца.

Постоји само један политички режим који верује да је Израел апсолутно у праву. У Кијеву се непрестано чују масовни аплаузи Израелу.

Зашто?

Зато што рачунају да је подршка Израелу најбољи алиби пред светском јавношћу поводом украјинског фашизма.

Они заиста желе да имају такав алиби.

(Факти)

KOMENTARI5 коментара

 1. Miraš says:

  "Израел добија рата са Хамасом на бојном пољу." - НЕ, НЕ ДОБИЈА. Израел прети копненом операцијом у гази против Хамаса, али је не предузима. А с друге стране Хезболах прети да ће помоћи али се засад не меша. Резултат тога је да се сукоб наставља само као размена удараца. Будући да су вредни циљеви у Гази малобројни, Израел ће се ангажовати на уништавању разних цивилних и пословних зграда, које ће покушати да представи као „војне циљеве Хамаса“. Али и такви циљеви ће се брзо завршити, док главнина војне инфраструктуре Палестинаца је под земљом. Резултат је да цивилно становништво и цивилна инфраструктура Газе и даље трпе велике губитке, док Хамас и Исламски џихад задржавају способност да наставе да нападају. Попут Хамаса, Израел углавном трпи губитке у цивилној инфраструктури и сноси огромне економске трошкове услед прекида нормалног економског живота на делу своје територије. У међувремену, слике из Газе раде свој посао - јавно мњење у овом рату очигледно није на страни Израела, чак ни усред покушаја главних медија да се усредсреде на последице ракетних удара Хамаса и Исламског џихада. До сада, Нетањаху очигледно губи, и не приближава се постизању својих циљева.

  • persida says:

   Miras, kako objasnjavas da se Hazbolah ne uplice u sukob. Nesto ne stima?

 2. Miraš says:

  На речима многи у свету подржавају Палестину, изузев Украјине и Немачке. Ове две имају исти проблем: Украјина би тиме да сакрије свој актуелни нарастајући нацизам усмерен против Руса (Словена), док Немачка никако не би смела да потврди свој стари нацизам који садржи обилно и темељно истребљење и Јевреја и Словена. Палестинце на речима нарочито подржавају арапске земље, Турска, и неке друге исламске земље, али не шаљу војну подршку. Међутим кад се овај сукоб заврши послаће обилну новчану помоћ за обнову разрушене Газе. Највероватније Нетањаху ће испасти силна горопадна ДАЛАБУ и губитник.

  • persida says:

   Poslace im pomoc u novcu koji su pozjamili od jevrejskih bankara, pa ce te novce otplacivati sa kamatom sledecih hiljadu godina. A u medjuvremenu bice jos ratova, jos pozajmica. Goji su naprosto u kavezu iz kojeg ne mogu izaci, osim borbom do istrebljenja, sto ce se jednoga dana i desiti.

 3. uddu says:

  Evo epiloga: 1000 mrvih palestinaca,15 mrtvih izraelaca,rukovanje vođe Hamasa sa Netanijahuom pod budnim okom Amerike i dva do tri dana žalosti za poginulima.I tamo negde 2025 opet .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u