ИЗРАЕЛ ДРСКО ОДГОВАРА: Имамо решење за С-300 у Сирији

IZRAEL DRSKO ODGOVARA: Imamo rešenje za S-300 u Siriji

29 septembra 2018

Izraelski izvor „na visokom nivou“ rekao je da njegova zemlja neće pokušati da spreči isporuku S-300 u Siriju, ali ima svoje načine da se izbori sa njim.

Prema „i24News“, izvor je izjavio da u slučaju da je Sirija primila rakete S-300, Izrael ima sposobnost da se sa takvim raketnim sistemima bavi svojim vlastitim načinima.S-300 rakete mogu uništiti balističke rakete sa maksimalnom brzinom od 4500 km\s, i smatraju se veoma naprednim za sirijsku vojsku koja još uvek posluje sa starijom verzijom S-200.

Jedan bataljon sastoji se od radara dugog dometa radi otkrivanja neprijateljskih meta, komandnog centra za obradu informacija, šest raketnih bacača, od kojih svaki nosi 6 projektila i radar za košulje, kako bi pratio ciljeve i vodio rakete.

Sistem može – u jednom trenutku – da se nosi sa 24 aviona ili sa 16 balističkih projektila do 250 km.

(Pravda)

KOMENTARI10 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  pa ajde baš da vas vidimo

 2. milorad says:

  pa možda misli na diverzije sa ubačenim specijalcima pa ono napad sa zemlje ili markiranje.

 3. Vojna i ojdesve says:

  I'm aliens

 4. Miraš says:

  Rusija je 2010 godine napravila ugovor po kom će Siriji prodati S-300, a 2013 godine na veliku molbu Izraela odustala je od toga. Tada su pričali da zbog isporuke takvog sistema Siriji celokupna avijacija Izraela bi bila prizemljena. Nešto se ne uklapa ova nešto starija izjava sa današnjom da Izrael ima svoj način za S-300. Avioni F22 i F35 čuvaju se tj. ne priblažavaju se sistemima S-300 i S-400. U Slovačkoj su Amerikanci zatekli stari ruski S-300 i testirali su svoje avione. Visoka je verovatnoća da bi bili oboreni.

  • test01 says:

   danas je jedan F35 pao u USA. To je njihov najnoviji i najskuplji avion. Ne treba ga rusiti, sam ce on...

   • Nina says:

    Danas sam videla povodom tog F 35B drugačiji komentar. Navodno nije pao nego oboren je i to još prošle godine. Pogođen je u Siriji, a pao je u Izraelu. Komentatora duže pratim, bio je dosad veoma dobar. Prenosim taj komentar. Marinos Ricudis Nije taj avion F-35B pao juče i nije u SAD - već u Izraelu 2017 godine Prošlo je 2 dana i oni ne pokazuju slike F-35B u SAD Naime, Sirija je prošle godine oborila takava model, ali je pao na tlu Izraela Izraelci koji nisu priznali pad su saopštili da je ptica uletela u motor i da se morao prinudno spustiti - što je laž Ovako je manja sramota - posle godinu dana objaviš nesreću u SAD, a mi treba da smo veverice - pa da verujemo. Nadam se da ti je malo jasnije, jer ne pratiš rat u Siriji. pozdrav

   • Nina says:

    Ne mislim da Bi lično ne pratite rat u Siriji nego to je odgovor od "Marinos Ricudis" u celini nekom prethodnom komentatoru koji jeste bio duhovit. Stvarno nikom od nas ne pada na pamet da kad god mogu kriju istinu o pravim uzrocima pada aviona zbog ugleda i reputacije američke vojske, izraelske vojske itd, a posebno i najviše zbog proizvođača, zbog cene aviona i ZBOG PRODAJE. ... Nešto verujem da da će se sad Rusi potruditi da im "nameste" prodaju aviona. Biće padavice i aviona i cena.

   • Nina says:

    Možda jeste možda nije tako, ipak u SAD jeste svašta moguće. Na snimku pada ovog aviona sada u SAD stvarno se vidi samo avion koji leti i udaljava se na nebu, ali se ne vidi i njegov pad nego počnu da prikazuju dim na navodnom mestu pada.

 5. raikkonen says:

  oce da kazu da ce ih gadjati projektilima zemlja-zemlja....davajte budem posmotrit.

 6. Deda Micko says:

  Rusija ima istog neprijatelja kao i ostatak planete, a to je Izrael koji se nece smiriti dok ne bude unisten. Cionisticka politika (zasnovana na rasistickoj religiji izabranog naroda) ne moze se zaustaviti osim direktnom borbom. Ili, naravno, predajom, ako neko ne zeli da se bori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *