ИЗРАЕЛ И АМЕРИКА ТАЈНО ТЕСТИРАЛИ С-300 У УКРАЈИНИ: Резултати их шокирали

IZRAEL I AMERIKA TAJNO TESTIRALI S-300 U UKRAJINI: Rezultati ih šokirali

11 oktobra 2018

Prema izveštajima ruskih medija koji su citirali vijetnamski vebsajt „Soha vesti“, američka i izraelska delegacija je išla u tajnu posetu Ukrajini.

Cilj posete bio je upoznavanje sa sistemima S-300 u vlasništvu Ukrajine. Ukrajinski vojni oficiri predložili su američkoj i izraelskoj delegaciji  da testiraju mogućnosti sistema S-300 sami. SAD su tako poslale 18 aviona F-15 u Ukrajinu dok je Izrael poslao dva pilota.

Ukrajinci su ubeđivali američke i izraelske delegacije da su ukrajinski sistemi odbrane odbrane fundamentalno različiti od sistema koje Rusija isporučuje u Siriju.

Sa druge strane, izveštaji medija otkrili su da je Sirija dobila najnovije verzije sistema „S-300“.

(Pravda)

KOMENTARI7 komentara

 1. Miraš says:

  Vojska Ukrajine ima na raspolaganju baš stari sistem S-300 koji je odavno povučen iz upotrebe u Rusiji. U Ukrajini se nalazi prva verzija S-300 iz perioda Sovjetskog Saveza te američko i izraelsko proučavanje takvog sistema je beskorisno. Značajno savremeniju verziju S-300 imaju u Grčkoj i već im je poznata. Zatim u Alžiru i Kini.

  • raikkonen says:

   ukrainski s300 je najblizi ruskom ..konjokradice zanima RLS i sistem funkcionisanja celog sistema s300 jer je shkola ista..ukrainci i rusi su obucavani pod istim 'krovom''...nisu bas kravari toliko naivni..grcka varijanta je eksportna a ukr nije, plus do pre majdana oni su sa rusima modernizovali taj sistem, ovo shto su uradili je najkukavcji cin..ali ukro nacisti misle da ce im kravari pomoci da vrate krim i donbas u nekom blizem ratu a neznaju da ce da prvo oni a posle i njihovi novi gospodari otici u sto lepe...

 2. Milan says:

  Izraelci i Amerikanci razmišljaju o udaru borbenim avionima po S-300 ili kako da ometaju i izbegnu dejstvo S-300, zato su na testiranju bila i dva izraelska pilota. Još nisu doneli odluku kako će, a vreme teče. Najsavremenije verzije S-300 i sva ostala tehnika predati su Siriji pre 10 dana tačno 1. oktobra. Do 20-tog oktobra biće uspostavljen jedinstven sistem kontrole protivvazdušne odbrane u Siriji, a Rusi će možda i ovo završiti ranije!

 3. Budi Bog s nama says:

  Testirali su? Hoće oni da čačkaju mečku. Nemaju oni ništa što će nadjačati ovu borbenu tehniku. Što više čačkaju više će se razočarati. Na kraju, videćemo kako će bez ikakve borbene tehnike da lažu i mažu Putina nekim pregovorima i dogovorima.

  • Deda Micko says:

   Za nepune dve godine Izrael je bombardovao Siriju 200 puta. Gde ces vece mazanje. Rusija slovi za veliku silu, a ne sme da zucne. Kad obore makar jedan izraelski avion, mozemo da razgovaramo. A to ce biti malo morgen.

   • Nina says:

    Ove godine oborili su 1 ili 2 izraelska aviona dana 10.02.2018. Sirijske vesti govorile su o dva pogodjena izraelska aviona. Izrael je priznao da je samo jedan oboren. "Israeli fighter jet crashes after being shot at by Syrian air defences" ... Izgleda da treba da obore 10-20 aviona za kraće vreme da bi Izrael konačno shvatio da njegovi borbeni avioni ne smeju da lete iznad Sirije.

 4. Dani says:

  Bilo bi bolje da su testirali troslojne pelene,jer kad Rusi udare po smrdljivoj bagri oni ce da postanu ptice-grlice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *