Израел и САД имају решење за С-300, али су заборавили на један проблем…

Izrael i SAD imaju rešenje za S-300, ali su zaboravili na jedan problem…

5 decembra 2015

S-300PMU-2Vojni i diplomatski izvori Reuters tvrde da je ratna avijacija Izraela počela da proverava varijante „obilaženja“ sistema protivvazdušne odbrane kakav je Rusija instalirala u Siriji. Zato što vojni vrh u Tel Avivu procenjuje da su Rusi u stanju da iz Sirije ograniče mogućnosti izraelske armije da nanosi udare po Sriji i Iranu.

Britanska agencija da su Izraelci svoju poslednju vojnu vežbu sa grčkom armijom iskrositili da provere – mogu li se , i na koji način, obmanuti radari grčkih S-300 koji se nalaze na Kritu.

Da bi to bilo moguće, Atina je „aktivirala ceo sistem“.

Isto to je učinila jednom i na zahtev Amerikanaca.

Reuters naglašava da navodno nije jasno da li su Izraelci sa svojim saznanjima upoznati svoje glavne savetnike Amerikance.

Atina i Tel Aviv odbili su da potvrde – ali i da negiraju – da je do ovakvog „aktiviranja“ došlo, odnosno – da je Grčka „učinila ovakvu uslugu Izraelu“.

I Izraelci i Amerikanci u svemu ovome imaju jedan, ali ozbiljan problem – Grčka je svoje S-300 dobila pre 18 godina!

U Siriju se pre neki dan stigli sistemi S-400 koji su mnogo moderniji i moćniji i u stanju su da otkrivaju „sve što leti“ na udaljenostima do 150 kilometara i da istovremeno sa 12 raketa gađaju šest različitih ciljeva.

Pritom:  sve što leti brzinom do 2.800 kilometara u sekundi.

(Fakti.org)

KOMENTARI9 komentara

 1. marko says:

  Ne mogu oni te sisteme ometati jer i rusi imaju dosta ometaca i satelitske ometace koji bi ometal i satelite izraelske i vojske nato pakta nad sirijom

 2. miroslav says:

  Svaki pvo sistem zavisi od obucenosi posade.Grcka i Ruska nisu istog znanja.A gde je iskustvo?Vezbe?I jos mnogo detalja za koje ne znamo.

 3. ludimilojko says:

  S-300 je u upotrebi 45 godina!!! )A oni ga tek dešifruju

 4. vase ime says:

  Znate postoji svoja i izvozna verzija tog sistema logicno je izvozna verzija je uvek losija varijanta od sopstvene inace niko ne bi izvozio oruzje koje bi se i njemu jednog dana razbilo o glavi

 5. deda mraz says:

  Opet pravoslavci izdaju pravoslavce,znaci Grci su najobicnije smece kao i mi i crnogorci.Najveca nam je vrlina sto su nam komunisti ostavili da izdajemo Ruse tj. pravoslavce.

 6. petar pan says:

  Ja imam samo jedno pitanje: "sve što leti brzinom do 2.800 kilometara u sekundi." - koliko je meni poznato, najbrže što je čovek napravio su raketete za svemir, koje lete brzinom od oko 7km u sekundi. Odakle ste vi izvukli 2.800km u sekundi? :) :) :)

 7. Brzi says:

  Ovaj što je napisao 2.800 km/s, malo se mnogo zaigrao, lupio je a možda je mislio na 2,800m/s.što je razumljivo. Da je 2.800 km/s, pri toj brzini bi se svako telo raspalo već na poznom startu ili stopilo. Bravo za tekstopisca, čovek pojma nema. Moćni su to sistemi, to stoji ali što je mnogo, mnogo je.

 8. Dzek Trbosek says:

  Istorijski gledano, Grci nisu, kroz istoriju, nikad bili neki pouzdan saveznik. Primera radi, koliko se ja secam iz istorije, grcki kralj je naredio da se srpska vojska, prilikom povlacenja iz Srbije (I sv rat) zarobi.

 9. Lajla says:

  Ovako stvari stoje.SA-CIA-NATO salju vojsku i avione u Tursku da izvrse invaziju na Siriju,u Ukraini dizu tenzije.Oce da cerece Rusiju,ali ni Rusija se ne kopca na ledima i uzima zbog toga lekove za zivce.Lepo pice naoruznje u Iran i kada ovi krenu na Siriju Iran ce na SA-ispostava Izrael.Pa kome obojci,kome opanci,za sada je sah,a videti cemo ko ce dati mat. Turska ce na kraju biti zrtveni jarac koji se dovoljno udebljo za klanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *