ИЗРАЕЛ има паклене планове за БЛИСКИ ИСТОК! Још једна земља биће претворена у ПАЛЕСТИНУ!

IZRAEL ima paklene planove za BLISKI ISTOK! Još jedna zemlja biće pretvorena u PALESTINU!

24 decembra 2019

Izrael planira svrgnuti jordanskog kralja Abdulaha 2 s ciljem proglašenja Jordana državom Palestinaca i naknadne aneksije cele okupirane Zapadne obale.

U članku objavljenom u ponedeljak izraelski list Haretz objavio je “velike planove” koje izraelski ultradesničari imaju za Jordan, među kojima se ističe “raskidanje mirovnog ugovora s Jordanom”.“Čini se da je aneksija doline Jordana taktički manevar s ciljem ubijanja dve ptice jednim kamenom, obe da se omogući aneksija Zapadne obale i dovede do poništenja mirovnog sporazuma s Jordanom. Strateški cilj je srušiti hašemitsku dinastiju i ispuniti san Izraela da Jordan postane Palestina“, navodi se u izveštaju kojeg je pripremio Rogel Alpher.

Prema Haretzu, izraelski ultradesničari “mrze jordanskog monarha i njegovu vladavinu, zbog suprotstavljanja ekspanzionističkoj politici Tel Aviva, nazivaju „ilegalnom”.

„Jordan zavisi o Izraelu i njegovoj  dobroj volji. Ako se usudi otvoriti usta o dolini Jordana, Izrael će im prekinuti nabavku vode. Cilj je poniziti Abdulaha 2., napraviti ga budalom, sve dok on sam ne suspenduje ili opozove mirovni sporazum, a tada će biti moguće delovati kako bi ga se svrgnulo s vlasti”, rekao je Rogel Alpher.

U stvari, izraelska desnica očekuje “Jordansko proleće”, ustanak Palestinaca koji će preplaviti ulice Kraljevine Jordan, dok ne uspeju svrgnuti kralja. Kada se Abdulah 2. svrgne i Palestinci zavladaju Jordanom, biće izvediva aneksija Zapadne obale, ali i uspostava “konfederacije” između Palestinske nacionalne uprave (PNA) i “Palestinskog Jordana”.

Abdulah 2. i mirovni ugovor Jordana s Izraelom predstavljaju smetnju za ovaj projekt, stoga se jordanskog monarha mora eliminirati, dodali su izraelski mediji.

Da ovo nisu samo maštarije radikalne desnice u Izraelu potvrđuje činjenica da su aneksija okupirane Zapadne obale i doline Jordana deo izbornih obećanja premijera izraelskog režima, Benjamina Netanjahua. Izraelski pokušaji uzurpiranja još više palestinskog teritorija pokrenuli su talas osuda i odbacivanja u svetu.

Ranije je o projektu destabilizacije Jordana za Haretz opširno pisao dopisnik lista iz Vašingtona Ori Nir, a kao odgovor na ove pretnje je jordanska vojska početkom ovog meseca provela velike vojne vježbe.Tokom opsežnih vojnih vežbi, čiji je deo bio scenario invazije na kraljevstvo sa zapada, bilo je uvežbavanje miniranja mostova preko reke Jordan. Vežbe su pratili predstavnici kraljevske palate, a dio je emitovan i na državnoj televiziji.

Haretz se tada pitao koja to misteriozna i neimenovana zemlja preti Jordanu sa zapada? Autor članka se požalio „kako su vežbe u skladu s jasnom anti-izraelskom retorikom koja se čula u jordanskim medijima“. Kralj Abdulah je bio besan na premijera Benjamina Netanjahua kada je pre izbora u septembru proglasio izraelski plan za aneksiju doline Jordana.

Režim iz Tel Aviva okupirao je Zapadnu obalu, Al-Kuds ili Jeruzalem, Pojas Gaze i Golansku visoravan u ratu 1967. godine 1980. je proglasio aneksiju Istočnog Jeruzalema, a 1981. Golanske visoravni. Nijedan od tih pokreta nije međunarodno priznat.

(logicno. com/Nermin N.)

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Veliki Izrael polako postaje stvarnost. Jel tako, Putine?

 2. Mile says:

  Bujna i pokvarena mašta može svašta da zamišlja, ali ništa od toga. Ispada da kao Palestinci će najpre preuzeti Jordan pa će onda Izrael okupirati celokupnu tako uvećanu palestinsku teritoriju. Benjaminu Netanjahu u Izraelu prilično opada popularnost, on je odlazeći političar. Uzalud priželjkuju odlazak Abdulaha, jer odlazi Benjamin. ... Reka Jordan je bila predmet spora između Izraela i Jordana i Sirije (pritoka Jarmuk) još 1964 godine, dakle 3 godine pre Šestodnevnog rata u kom je Izrael zauzeo Pojas Gaze, Sinajsko poluostrvo, Zapadnu obalu (reke Jordan) i Golansku visoravan. Dosad Izrael se povukao samo sa Sinajskog poluostrva. Svet neće odobriti izraelsku okupaciju Jordana, kao što ne odobrava ni dosad okupirane teritorije, te možda baš Izrael bude primoran da se povuče sa Golana.

 3. persida says:

  E, jesi naivan, kao da si iz Marinkove bare. Kakva bre popularnost, pa ko danas voli Izrael. Niko. Ali oni su toliko pametni da znaju kako da druge nacije ucene i da njima manipulisu. Ne znajes ti nista o tome, dragi Mile.

  • Mile says:

   ispravka: te pojavio se život u Mrtvom moru ( greška je "u Crnom moru")

  • Mile says:

   Ne izvrći moje reči! Jasno sam napisao: "Benjaminu Netanjahu u Izraelu prilično opada popularnost, on je odlazeći političar." U IZRAELU! NEGO TI SI KUKAVICA KOJA PO PRIRODI KUKAVIČKIH EMOCIJA I KUKAVIČJE BOLESTI JEDNOSTAVNO VERUJE SAMO U PROPAST. NEMAŠ SPOSOBNOST DA VERUJEŠ U NEŠTO, BILO ŠTA, A ŠTO JE POZITIVNO. Od svi mogućih propasti tvom kukavičkom srcu najdraža je cionistička propast, i nju uporno reklamiraš i predstavljaš na ovom sajtu. Opteretila si svoju jadnu malu glavu nekakvim informacijama i zbog toga mesecima luduješ ovde na ovom sajtu. Idi bre, propadni negde, i kani nas se. Tvoje paranoično ludilo nema kraja, a kod svih paranoika važi pravilo "U strahu su prevelike oči". Persido, idi marševim ili trčećim korakom kod lekara, po lekiće, za paranoju.

  • Mile says:

   Evo još jedno "čudo" u koje veruju po tvojoj oceni PAMETNI Izraelci: Zmija je izašla iz Zida plača, a oni to tumače kao još jedan znak da dolazi Mesija. Plus otpao kamen iz Zida plača, plus gle čuda otelilo se (rodilo se) čisto crveno tele u Izraelu, plus ima života u Mrtvom moru, plus proroka i proročanstava sto fela pa još i njihovih tumača. Prodaj Izraelcima i majstorije naših romskih ovejanih gatara pa će postati još više "pametni". SAD-u decenijama treba Izrael kao ulazna vrata za Bliski istok i kao ofskočna daska za ulazak u druge države Bliskog istoka, te otuda potiče navodna izraelska snalažljivost. Amerikance ozbiljno interesuju nova osvajanja, nisu oni naivni i ucenjeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *