ИЗРАЕЛ има паклене планове за БЛИСКИ ИСТОК! Још једна земља биће претворена у ПАЛЕСТИНУ!

ИЗРАЕЛ има паклене планове за БЛИСКИ ИСТОК! Још једна земља биће претворена у ПАЛЕСТИНУ!

24 децембра 2019

Израел планира свргнути јорданског краља Абдулаха 2 с циљем проглашења Јордана државом Палестинаца и накнадне анексије целе окупиране Западне обале.

У чланку објављеном у понедељак израелски лист Харетз објавио је “велике планове” које израелски ултрадесничари имају за Јордан, међу којима се истиче “раскидање мировног уговора с Јорданом”.“Чини се да је анексија долине Јордана тактички маневар с циљем убијања две птице једним каменом, обе да се омогући анексија Западне обале и доведе до поништења мировног споразума с Јорданом. Стратешки циљ је срушити хашемитску династију и испунити сан Израела да Јордан постане Палестина“, наводи се у извeштају којег је припремио Рогел Алпхер.

Према Харетзу, израелски ултрадесничари “мрзе јорданског монарха и његову владавину, због супротстављања експанзионистичкој политици Тел Авива, називају „илегалном”.

„Јордан зависи о Израелу и његовој  доброј вољи. Ако се усуди отворити уста о долини Јордана, Израел ће им прекинути набавку воде. Циљ је понизити Абдулаха 2., направити га будалом, све док он сам не суспендује или опозове мировни споразум, а тада ће бити могуће деловати како би га се свргнуло с власти”, рекао је Рогел Алпхер.

У ствари, израелска десница очекује “Јорданско пролеће”, устанак Палестинаца који ће преплавити улице Краљевине Јордан, док не успеју свргнути краља. Када се Абдулах 2. свргне и Палестинци завладају Јорданом, биће изведива анексија Западне обале, али и успостава “конфедерације” између Палестинске националне управе (ПНА) и “Палестинског Јордана”.

Абдулах 2. и мировни уговор Јордана с Израелом представљају сметњу за овај пројект, стога се јорданског монарха мора елиминирати, додали су израелски медији.

Да ово нису само маштарије радикалне деснице у Израелу потврђује чињеница да су анексија окупиране Западне обале и долине Јордана део изборних обећања премијера израелског режима, Бењамина Нетанјахуа. Израелски покушаји узурпирања још више палестинског територија покренули су талас осуда и одбацивања у свету.

Раније је о пројекту дестабилизације Јордана за Харетз опширно писао дописник листа из Вашингтона Ори Нир, а као одговор на ове претње је јорданска војска почетком овог месеца провела велике војне вјежбе.Током опсежних војних вежби, чији је део био сценарио инвазије на краљевство са запада, било је увежбавање минирања мостова преко реке Јордан. Вежбе су пратили представници краљевске палате, а дио је емитован и на државној телевизији.

Харетз се тада питао која то мистериозна и неименована земља прети Јордану са запада? Аутор чланка се пожалио „како су вежбе у складу с јасном анти-израелском реториком која се чула у јорданским медијима“. Краљ Абдулах је био бесан на премијера Бењамина Нетанјахуа када је пре избора у септембру прогласио израелски план за анексију долине Јордана.

Режим из Тел Авива окупирао је Западну обалу, Ал-Кудс или Јерузалем, Појас Газе и Голанску висораван у рату 1967. године 1980. је прогласио анексију Источног Јерузалема, а 1981. Голанске висоравни. Ниједан од тих покрета није међународно признат.

(logicno. com/Нермин Н.)

KOMENTARI6 коментара

 1. persida says:

  Veliki Izrael polako postaje stvarnost. Jel tako, Putine?

 2. Mile says:

  Бујна и покварена машта може свашта да замишља, али ништа од тога. Испада да као Палестинци ће најпре преузети Јордан па ће онда Израел окупирати целокупну тако увећану палестинску територију. Бењамину Нетањаху у Израелу прилично опада популарност, он је одлазећи политичар. Узалуд прижељкују одлазак Абдулаха, јер одлази Бењамин. ... Река Јордан је била предмет спора између Израела и Јордана и Сирије (притока Јармук) још 1964 године, дакле 3 године пре Шестодневног рата у ком је Израел заузео Појас Газе, Синајско полуострво, Западну обалу (реке Јордан) и Голанску висораван. Досад Израел се повукао само са Синајског полуострва. Свет неће одобрити израелску окупацију Јордана, као што не одобрава ни досад окупиране територије, те можда баш Израел буде приморан да се повуче са Голана.

 3. persida says:

  E, jesi naivan, kao da si iz Marinkove bare. Kakva bre popularnost, pa ko danas voli Izrael. Niko. Ali oni su toliko pametni da znaju kako da druge nacije ucene i da njima manipulisu. Ne znajes ti nista o tome, dragi Mile.

  • Mile says:

   ispravka: te pojavio se život u Mrtvom moru ( greška je "u Crnom moru")

  • Mile says:

   Ne izvrći moje reči! Jasno sam napisao: "Benjaminu Netanjahu u Izraelu prilično opada popularnost, on je odlazeći političar." U IZRAELU! NEGO TI SI KUKAVICA KOJA PO PRIRODI KUKAVIČKIH EMOCIJA I KUKAVIČJE BOLESTI JEDNOSTAVNO VERUJE SAMO U PROPAST. NEMAŠ SPOSOBNOST DA VERUJEŠ U NEŠTO, BILO ŠTA, A ŠTO JE POZITIVNO. Od svi mogućih propasti tvom kukavičkom srcu najdraža je cionistička propast, i nju uporno reklamiraš i predstavljaš na ovom sajtu. Opteretila si svoju jadnu malu glavu nekakvim informacijama i zbog toga mesecima luduješ ovde na ovom sajtu. Idi bre, propadni negde, i kani nas se. Tvoje paranoično ludilo nema kraja, a kod svih paranoika važi pravilo "U strahu su prevelike oči". Persido, idi marševim ili trčećim korakom kod lekara, po lekiće, za paranoju.

  • Mile says:

   Evo još jedno "čudo" u koje veruju po tvojoj oceni PAMETNI Izraelci: Zmija je izašla iz Zida plača, a oni to tumače kao još jedan znak da dolazi Mesija. Plus otpao kamen iz Zida plača, plus gle čuda otelilo se (rodilo se) čisto crveno tele u Izraelu, plus ima života u Mrtvom moru, plus proroka i proročanstava sto fela pa još i njihovih tumača. Prodaj Izraelcima i majstorije naših romskih ovejanih gatara pa će postati još više "pametni". SAD-u decenijama treba Izrael kao ulazna vrata za Bliski istok i kao ofskočna daska za ulazak u druge države Bliskog istoka, te otuda potiče navodna izraelska snalažljivost. Amerikance ozbiljno interesuju nova osvajanja, nisu oni naivni i ucenjeni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u