ИЗРАЕЛ ИЗВРШИО НАПАД НА ИРАНСКИ БРОД?!

IZRAEL IZVRŠIO NAPAD NA IRANSKI BROD?!

12 marta 2021

Jedna misteriozna eksplozija potresla je iransko trgovačko plovilo nekoliko kilometara od obala Sirije u istočnom Mediteranu.

Brod, pod imenom „Shahr e Kord“, plovio je pored obala Sirije kada je na palubi odjeknula eksplozija. Nije zabeležen nijedan smrtni slučaj usled eksplozije, koja je primorala brod da se usidri u luci Banijas.Neproverene fotografije nesreće pokazuju da je u eksploziji uništen najmanje jedan od kontejnera na palubi „Shahr e Korda“. Iran i Sirija još nisu komentarisali ovaj neobičan incident. Ipak, mnogi posmatrači pretpostavljaju da je Izrael napao „Shahr e Kord“.

Nedavno su najviši izraelski zvaničnici, uključujući premijera Benjamina Netanijahua, optužili Iran za eksplozije 26. februara na brodu „MV Helios Rai“ u vlasništvu Izraela u Omanskom zalivu. Eksplozije nisu dovele do gubitaka.

Teheran se suprotstavio izraelskim optužbama objavljivanjem vazdušnih snimaka „MV Helios Rai-a“ koji sugerišu da su se eksplozije dogodile unutar plovila.

Iranski zvaničnik je rekao za televiziju „Al-Majadeen“ sa sedištem u Bejrutu da su eksplozije na „MV Helios Rai“ verovatno „lažni napad“ koji je trebao da pogura SAD ka strožem stavu prema Teheranu, kao i da poveća šanse Netanijahua na predstojećim izborima.

Današnja eksplozija na „Shahr e Kordu“ mogla bi da bude izraelski odgovor na nedavni incident na „MV Helios Rai“. Za sada nema dokaza koji potkrepljuju ovu teoriju.

(South Front)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Iranci mlakonje, kao i Rusi. Izrael je zasluzio da vlada jer ima m...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *