ИЗРАЕЛ ИЗВРШИО НАПАД НА ИРАНСКИ БРОД?!

ИЗРАЕЛ ИЗВРШИО НАПАД НА ИРАНСКИ БРОД?!

12 марта 2021

Једна мистериозна експлозија потресла је иранско трговачко пловило неколико километара од обала Сирије у источном Медитерану.

Брод, под именом „Схахр е Корд“, пловио је поред обала Сирије када је на палуби одјекнула експлозија. Није забележен ниједан смртни случај услед експлозије, која је приморала брод да се усидри у луци Банијас.Непроверене фотографије несреће показују да је у експлозији уништен најмање један од контејнера на палуби „Схахр е Корда“. Иран и Сирија још нису коментарисали овај необичан инцидент. Ипак, многи посматрачи претпостављају да је Израел напао „Схахр е Корд“.

Недавно су највиши израелски званичници, укључујући премијера Бењамина Нетанијахуа, оптужили Иран за експлозије 26. фебруара на броду „МВ Хелиос Раи“ у власништву Израела у Оманском заливу. Експлозије нису довеле до губитака.

Техеран се супротставио израелским оптужбама објављивањем ваздушних снимака „МВ Хелиос Раи-а“ који сугеришу да су се експлозије догодиле унутар пловила.

Ирански званичник је рекао за телевизију „Ал-Мајадеен“ са седиштем у Бејруту да су експлозије на „МВ Хелиос Раи“ вероватно „лажни напад“ који је требао да погура САД ка строжем ставу према Техерану, као и да повец́а шансе Нетанијахуа на предстојећим изборима.

Данашња експлозија на „Схахр е Корду“ могла би да буде израелски одговор на недавни инцидент на „МВ Хелиос Раи“. За сада нема доказа који поткрепљују ову теорију.

(South Front)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. persida says:

    Iranci mlakonje, kao i Rusi. Izrael je zasluzio da vlada jer ima m...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u