ИЗРАЕЛ НА ИВИЦИ ВЕРСКОГ РАТА: Иран се више не шали (ВИДЕО)

IZRAEL NA IVICI VERSKOG RATA: Iran se više ne šali (VIDEO)

24 jula 2017

Bivša izraelska ministarka inostranih poslova Cipi Livni izjavila je da strahuje da je Izrael na ivici verskog rata sa muslimanskim svetom, prenosi „Al Džazira“.

Ona je rekla da su taktičke razlike u vezi bezbednosnih mera na ulazu u svetilišta u Starom gradu u Jerusalimu prerasle u nešto mnogo gore i da Izrael mora to da zaustavi, preneo je AP.

Livni je izjavila za Izraelski vojni radio da se Izrael nalazi na korak od toga da se sukob sa Palestincima i saradnja sa Jordanom i drugim sunitskim nacijama, pretvori u panmuslimanski događaj protiv države Izrael. Prema njenim rečima, izraelska vlada mora da pokaže liderstvo i spreči da se tako nešto dogodi.

Tenzije su na visokom nivou u Jerusalimu nakon što je Izrael uveo nove mere posle oružanog napada palestinskih napadača ispred kompleksa džamije Al Aksa, kada su ubijena dvojica izraelskih policajaca.

Arapska liga ranije je optužila Izrael da se „igra vatrom“ povodom uvođenja kamera kao novih mera bezbednosti ispred kompleksa džamije Al Aksa.

– Jerusalim je crvena linija. Nijedan Arapin ili musliman neće prihvatiti nasilje nad svetilištem – rekao je šef Arapske lige Ahmed Abul Geit u saopštenju, prenosi AFP.

Iranska Islamska revolucionarna garda danas je saopštila da daje punu podršku Palsetincima i njihovoj borbi protiv izraelskih vlasti. U svom saopštenju oni su pozvali Palestince na ustanak na okupiranim teritorijama.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Arapi kao Srbi, sve trpe i cekaju da neko drugi resi njihov problem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *