ИЗРАЕЛ НАПАО СИРИЈУ: Бомбардовани положаји сиријске војске, РУСИ САМО ГЛЕДАЈУ (ВИДЕО)

IZRAEL NAPAO SIRIJU: Bombardovani položaji sirijske vojske, RUSI SAMO GLEDAJU (VIDEO)

26 jula 2018

Drugi put za dva dana, izraelske snage gađale su sirijsku vojsku blizu Golanske visoravni. Prema rečima portparola Izraelskih snaga odbrane (IDF), njihove vazdušne snage napale su raketni sistem – lanser sirijske vojske.– Kao odgovor na dve ispaljene rakete iz Sirije, avioni IDF-a su gađali raketni sistem iz kog je pucano. Oblast oko raketnog lansera je ciljano artiljerijom – tvrdi portparol IDF.

Napad je izveden u znak odmazde zbog navodnih sirijskih raketa koje su juče pale na Golan. Izvor Nacionalnih odbrambenih snaga (NDF) potvrdio je napad i izjavio da se to desilo u jugozapadnom delu Sirije.

(Pravda)

KOMENTARI13 komentara

 1. goran says:

  Sta vise reci, Rusi su p....

  • Miraš says:

   - Žive na dalekom Balkanu, a boje se čak i vesti o aktivnostima izraelskog borbenog aviona na našem Bliskom istoku. - Ismaile, koji su tu i tačno gde su? Tamo ćemo uspešno napraviti džihad!

   • Miraš says:

    -Ismaile, koji su to i tačno gde su? Tamo ćemo uspešno napraviti džihad!

 2. Kulak says:

  Da, Vladimir Putin radi samo ono što mu kaže jaki židovski lobi u Rusiji.Ili tako ili nikako.

  • Miraš says:

   Kefalo ti je malo i slabašno, te su i komentari ograničeni. Sada se izgleda radi na tome da bar američke snage počnu da napuštaju Siriju. Amerika zna da Izrael ima takve vojne snage s kojima može samostalno da zaštiti svoju granicu prema Siriji te nema potrebe stvarati dodatne razloge koji bi produžavali ilegalni boravak američkih trupa u Siriji. Povezujte sa ostalim vestima, neće direktno napisati sve kao malom detetu.

 3. Miros says:

  Ucuti jednom ,dosta vise sa tom tvojom rusofobijom,inace te saljemo nazad u prvi primaire.I pogledaj moj komentar u tekstu "Izraelci kazu sprema se nesto veliko" odnosi se i na tebe takodje.Hvala na razumevanju g. Gor...?!

  • goran says:

   Ti si bolestan covek, optuujes me jer nemas argumenata. Koja rusofobija. Pa ja sve vreme govorim da Rusija nije Putin. Ti tvrdis da bez Putina ne bi bilo Rusije, bolesni covece.

 4. opet ja says:

  https://southfront.org/israeli-warplanes-destroy-rocket-launcher-of-isis-in-southern-syria/ Izgleda da su gađali položaje ISILa. Moguće je da su ovi iz ISILa hteli da navuku Izraelce na sirijsku vojsku, ali izgleda da nisu uspeli.

  • Taipova Češma says:

   Koji je interes Sirijske armije da šalje rakete na izraelsku teritoriju.Znaju Rusi da je to provokacija neprijatelja Sirijske države da rasplamsaju oružane sukobe .

 5. Miraš says:

  Teža je ova vest: "Hezbollah: Terrorists Behind South Syria Attacks Got Arms With US 'Assistance' " - 26.07.2018 U prevodu: Hezbolah: Teroristi sa juga Sirije napadaju imajući SAD oružje kao pomoć. Isto juče desio se veći teroristički ISIS napad na susednu Suvejdu ( s zapada na istok idu pokrajine Kunejtra, Dara, pa Suvejda) uzevši živote preko 210 ljudi, a preko 200 je ranjeno. Libanski pokret Hezbolah optužio je SAD da je regionalni pokrovitelj "kriminalnih bandi" koji sprovode brutalne koordinisane napade na brojne ciljeve u pokrajini uključujući i centralnu pijacu u Suvejdi. "Pojava ovih naoružanih bandi sa punim naoružanjem i opremom iz Al-Tanfa, gde SAD ilegalno drže bazu, obučenih pod njihovim nadzorom i uz njihovu pomoć je opasna" stoji u saopštenju Hezbolaha. Na slici se vide ostaci bombaša samoubice. "Očigledno, regionalne i medjunarodne snage nastavljaju da koriste ove bande da sprovedu svoje zle i neprijateljske ciljeve" dodaje se u saopštenju. Teroristički napad je izvršen nakon uspešnih aktivnosti od strane SAA na jugu Sirije uključujući i susednu pokrajinu Dara, gde sirijska vojska i saveznici nastavljaju operaciju da likvidiraju poslednje uporište ISIS na jugozapadu Sirije. U sredu, dakle juče, ISIS bombaši samoubice napali su više ciljeva u Suvejdi. Dva napadača su uspeli da likvidiraju pre nego što su se digli čime su sprečeni još veći gubici. Lokalni novinar izvestio je da su teroristi ubili mnogo ljudi pod okriljem noći, idući od kuće do kuće, od vrata do vrata, i ubijajući sve unutra.

 6. Miraš says:

  Izgleda da Amerikanci i Izrael i dalje rade na tome da produže rat u Siriji, kad se saberu sve vesti. Otkud ponovo ISIS napadi u pokrajini Suvejda, ali ima ih i severoistočno od baze Al Tanf. ISIS je uvek pešadija koja prva nastupa pa onda SAD pokreću svoje druge snage da proteraju ISIS i tako SAD stiče sve veću kontrolu nad tudjom teritorijom. Još 02 juna sirijski vojni posmatrač i general major Muhamed Abas upozorio je javnost da SAD nastoji da preuzme kontrolu celog sirijskog juga. Krajnje istočno nastoje da preuzmu kontrolu granice izmedju Sirije i Iraka te da se prekine veze izmedju dve zemlje. Za tu svrhu teroriste i sukobe su pokretali iz Al Tanfa iz pokrajine Homs gde SAD ima bazu, a takodje usmeriće ih na Zapad u pokrajinu Suvejda. Sasvim je moguće da će i Palmira ponovo biti napadnuta, dakle teroristi će biti usmeravani i severno od Al Tanfa upozoravao je tada Abas.

 7. Miraš says:

  Dobra vest: Skoro cela pokrajina Kunejtra (površina pre sirijskog rata 2011) je pod kontrolom SAA. Takodje najveći deo tampon zone u kojoj takodje ima manjih mesta prema izraelskim položajima isto su prečešljale snage SAA, a ostalo im je još da prečešljaju 3 ili 4 km u dužinu na krajnjem jugu gde je džep ISIS, a u širinu tu je zona uža. Još malo pa nestalo! To je dobro jer smanjuje se mogućnost da teroristi izvedu neke provokacije duž linije razgraničenja, a takodje i Izrael ima sve manje šanse da izvodi provokacije ako u tom području nema više borbi. Izrael je ranije pretio da neće dozvoliti ulazak vojnika Sirijske Arapske Armije u tu zonu, ali izgleda da su od takvih pretnji odustali. Bafer zona dužine je oko 80 km, a širine od 500 m do 10 km. Postoje dve linije: a (Alfa) je prema izraelskim položajima i B (Bravo) je prema sirijskim položajima. Izmedju je oblast koju bi trebalo da kontroliše mirovna misija UNDOF.

 8. Miraš says:

  U vezi završetka operacije Basalt u jugozapadnoj siriji snagama SAA preostao je još samo džep "crnih" tj. ISIS. On je uglavnom na teritoriji jugozapadne Dare i obuhvata još usku teritoriju južne Qunejtre. Taj džep su već smanjili najviše sa njegove severozapadne strane prema izraelskim položajima. Nije jasno kako će dalje smanjivati džep. Da li će najpre preuzeti celo područje prema izraelskim položajima, još oko 3-4 km, a zatim prema Jordanu jer tu su nekakva baš mala mesta koja se lakše osvajaju. Na kraju bi smanjeni džep "crnih" obuhvatao naprimer grad Tasil (17.000 stanovnika) koji je najveće mesto pod kontrolom "crnih" i nije toliko blizu ni jedne granice. "Crni" manje kapituliraju u odnosu na druge teroriste, i još jasno je da se ova poslednja grupa "crnih" sigurno neće nigde evakuisati te biće to žestoke borbe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *