ИЗРАЕЛ НАПАО СИРИЈУ: Сиријска ПВО одбила ракетни напад (ВИДЕО)

IZRAEL NAPAO SIRIJU: Sirijska PVO odbila raketni napad (VIDEO)

6 februara 2020

Sirijska novinska agencija SANA objavila je snimak na kojem protivvazdušna odbrana Sirije odbija raketni napad na Damask.

Na snimku se navodno vidi protivnapad sirijskih sistema. Pri tome se na nebu mogu videti eksplozije.Ranije su mediji preneli da su se u Damasku čule eksplozije. Agencija SANA navodi da je napad izvršen sa teritorije Golanske visoravni koju je okupirao Izrael i ističe da je sirijska vojska uspela da obori „niz neprijateljskih ciljeva“.

Izraelska armija za sada nije komentarisala ove informacije.

Izraelska armija ranije je više puta izvodila napade na objekte u Siriji. Kako navode izraelske vlasti, na ovaj način oni nameravaju da se suprotstave vojnom prisustvu Irana na teritoriji Sirije.

KOMENTARI4 komentara

 1. Slobodanka says:

  Turska i Izrael štite teroriste, pošto je turska vojska ušla u provinciju Idlib u isto vreme kada se dogodio raketni napad Izraela na Damask, u noći između srede i četvrtka, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Sirije. „Uz očiglednu koordinaciju i pokrivanje izraelske agresije, turska vojska je nezakonito prešla sirijsku granicu i rasporedila se u selima Biniš, Maret Misrin i Taftanaz (zapadno od grada Sarakiba)“, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Sirije. Ono je istaklo da turske akcije „pokazuju zajedničke ciljeve turskog i izraelog režima, koji se zasnivaju na zaštiti terorista, a posebno grupe ’Nusra front‘ i stvaraju prepreke za kretanje sirijske armije u Idlibu i Alepu“. Sirijsko Ministarstvo inostranih poslova je saopštilo da takve akcije narušavaju suverenitet države i međunarodno pravo.

 2. Slobodanka says:

  Turska se stalno nameće kao lider islamskog sveta, naprimer povremeno brine za prava Palestinaca, a vidi sad kako odlično saradjuje sa Izraelom. Očigledno da Turskoj ne treba dati liderstvo nad islamskim svetom. Zar Sirijci nisu muslimani? U većini oni to jesu. A kako se Turska stara o Siriji? Nastoji da Sirija bude što više okupirana i zauvek potlačena i ugrožena zemlja, zemlja u haosu. Sirija je očigledan primer da muslimani o kojima se stara Turska > hebaće ježa u ledja.

 3. Milan says:

  Ono što su postigli teroristi-pobunjenici u Idlibu koje je ranije i dosad podizala i negovala Turska, e sad te njihove tekovine štiti Turska. To znači da je Turska okupator i neprijatelj Sirije od početka rata u Siriji, a sada se samo otvoreno pokazuje. Pritajila se kao zmija u astanskom formatu i čeka svojih 5 minuta.

 4. Pera says:

  Pa kad Sirijci ne smeju da bombarduju tel aviv, a verovatno i Putin neda !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *