Израел напао Сирију!

Izrael napao Siriju!

21 avgusta 2015

76i68778kSirijska armija saopštila je da su izraelski avioni pogodili jedno civilno vozilo u jednom selu na sirijskom delu Golana, duž granice između dve zemlje i da je ubijeno petoro civila.

Sirijska televizija je navela, pozivajući se na vojni izvor, da je vozilo pogođeno u selu kraj Kuneitre, ali nije objavila druge detalje.

Udar je usledio nakon što su sinoć izraelske vazduhoplovne snage i artiljerija napale palestinske vojne punktove u pograničnom području u znak osvete za četiri rakete ispaljene iz Sirije na sever Izraela.

Ta zemlja je za raketiranje okrivila palestinski Islamski džihad, koga sponzoriše Iran.

Neimenovani izraelski zvaničnik izjavio je da su danas poginuli zapravo militanti odgovorni za jučerašnji raketni napad na Izrael.

U tom izveštaju se navodi da su poginula četvorica militanata na sirijskom delu Golana.

KOMENTARI4 komentara

 1. Radikal says:

  Jadna li je ta Sirija. Tuku je i qurci i turci...

 2. Goran says:

  Iran i Sirija nisu u ratu , dapace , obe su agresivno napadnute sankcijama pa i vojno od zapada, pa taj Iranski eventualni napad iz Sirije na Izrael ne pije vodu i nema nikakvog smisla,,,,,,,,,,,,,,zemlje koje su napadnute da napadaju trece drzave !? Ovo kao da je sam Soros pisao :-)

 3. Apis says:

  Izraelci nisu svesni kakvo ih zlo ceka kada se Ameri jednom povuku. Ni jedna sila nije za navek a kada se povuku neće zidove povesti sa sobom. Decenijama oni iza leđa SAD prkose i ponizavaju arapski svet umesto da traze pomirenje i saradnju sa Arapima. Mogu oni da se trse i nuklearnim oruzjem ali neće stići da ga upotrebe, arapi su svuda oko njih.

 4. Mila says:

  Svi Izraelci imaju jos neko drzavljanstvo osim izraelskog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *