ИЗРАЕЛ ОБЈАСНИО зашто је гађао „Панцир“

IZRAEL OBJASNIO zašto je gađao „Pancir“

13 maja 2018

Pres-služba izraelske vojske objasnila je zašto je gađan protivvazdušni sistem „Pancir S1“ u Siriji.

Kako je saopštila pres-služba, protivvazdušni raketni sistem je „gađao izraelski avion kako bi ga oborio“.Vojska Izraela je izjavila da će napasti svakoga ko pokuša da nanese štetu izraelskoj državi i njenim stanovnicima.

Pritom, nije želela da odgovori na pitanje kojom raketom je pogođen protivraketni kompleks i kako su uspeli da odrede da se radi upravo o „Panciru S1“.

Podsetimo, izraelska avijacija je tokom napada na iranske snage na teritoriji Sirije uspela da pogodi kompleks protivvazdušne odbrane „Buk-M1-2“, S-200 i S-75 i „Pancir S1“.

KOMENTARI14 komentara

 1. Milos says:

  KAKO JE GOLANSKA VISORAVN IZRAELSKA TERITORIJA ????? Cista otimacina na koju cute svi ...i Rusija ....

  • goran says:

   Ceo svet cuti jer je ceo svet potplacen i zastrasen.

 2. goran says:

  Kad Izraelci budu gadjali Moskvu (a i to dolazi), Putin ce opet biti na paradi sa Vuckom i Natanjahuom. Putin je dovoden od Jeljcina da unisti Rusiju.

  • Ludodoba says:

   Gorane neznam koliko imas godina kad ovako pises.Mozda si jako mlad pa ne znas...ovaj covek sto ovako pises i njemu je Rusiju povratio iz mrtvih.

   • goran says:

    Jeste malo nasminkao da se ne primete njegove glavne namere. I Tito je razorenu Jugoslaviju vratio "iz mrtvih". Pravi rezultat se video tek posle.

  • Idi begaj:) says:

   JeljcMAN,promenjeno u Jeljcin!

  • Miraš says:

   goran - Nisi ni duhovit ni zabavan, zlurada filozofija večitog gubitnika viri iz tvojih komentara. Priseti se u kakvom stanju je Rusija bila 90-tih. Rusija je ojačala za vreme Putina i bez obzira na sve jačaće i dalje.

 3. Miraš says:

  Ovakva podela ulog VUK OVCA neće dugo trajati. Izrael insistira na pravilu "Ovca (Sirija) ne sme da se brani, a samo ja vuk smem da je napadam. Kad izraelski avion napada ciljeve na teritoriji susedne Sirije taj avion (tj. Izrael) je neprikosnoven te niko ne sme ni u samoodbrani da ga gadja sa ciljem da avion bude oboren ili bar oteran. Rešenje je jednostavno: Tresnuti navodnog vuka po zubima, čim oseti dovoljno jak bol - ustuknuće. Ovo postaje smešno, jer ne samo Sirija, nego i Rusija i Iran, itd. itd. svi treba da budu ustreptala naivna ovca, kad se vučko iskezi. Sirija će biti odbranjena, ali sumnjam da će tada uteha navodnom vuku biti napad na druge manje susedne države Liban i Jordan.

 4. opet ja says:

  Pantsir je bio van funkcije, sve rakete ispaljene, radar isključen, dignuta hidraulika za stabilizaciju pri gađanju. Naravno to ne opravdava glupost posade koja ga je ostavila na sred čistog terena čak i bez maskirne mreže.

 5. Miraš says:

  Izrael je dobro razvio tehniku zastrašivanja, ali ono što seje to će i požnjeti.... "Čini mi se vekovima vuk sa ovcom nešto ima. Kad je vidi kako pase vuk naprosto ne zna za se. Ovca kad mu vidi oči ni da bekne ni da skoči. Ovca ne sme da se brani vuk se njenim strahom hrani. Ne razumem te odnose i zašto se ne podnose." - Ovo što je opisano u pesmi za decu postoji samo zato da bi i deca naučila da prepoznaju uloge i da sebi ne dozvole ulogu ovce, a ni vuka.

 6. Miraš says:

  Ovim pogotkom Izrael će naneti neku štetu prodaji ovog ruskog PVO sistema. Da li je to bio istovremeno cilj, a ne samo odbrana vuka-Izraela dok napada?!

  • oliver says:

   Ja ne bih poredio židove s vukovima.Vuci su ponosne životinje.Židovi su -HIJENE!

   • Miraš says:

    Slažem se, ali nemam pesmicu za hijenu, valjda zato što prava životinja hijena kod nas se može videti samo u ZOO vrtu, a jeste najviše rasprostranjena u jugozapadnoj Aziji i u severnoj Africi. Uglavnom Izrael je dobro ispekao tj. bavi se zastrašivanjem, pretnjama, iznenadnim napadima, sponzoriše terorizam što otkriva njihov bedni kukavičluk.

 7. Miraš says:

  Uprkos tome što izraelska vojska tvrdi da nema žrtava ni štete u izraelskim vojnim bazama, izraelski analitičari tvrde da je jedna baza sigurno bila pogođena s obzirom na to da je izraelska vojska blokirala mesto gde su rakete pale pa je odmah bio zabranjen pristup medijima i uvedena je cenzura... Tako su skoro svi izraelski mediji bili prisiljeni da prenose ono što je prenosila libanska TV stanica Al Mayadin koja je jedina uživo pratila sve događaje do ranih jutarnjih sati.... Stanovnici Golanske visoravni, i Izraelci i Arapi, koji su se uživo javljali u TV program Al Mayadina, tvrdili su da je više od 40 kola hitne pomoći ušlo u vojnu bazu i evakuisalo ranjene.... Bez obzira na tu cenzuru i rat (dez)informacijama neki mediji sada objavljuju da iranske snage u Siriji, a u znak odmazde za napad na sirijsku vojnu bazu T4 kod Homsa pri čemu je ubijeno sedam oficira iranske revolucionarne garde, napale su prvi put baze izraelske vojske na Golanskoj visoravni ispalivši više od 67 razornih dalekometnih projektila Grad i raketa Fajr od kojih je izraelski sistem protivvazdušne odbrane uspeo da presretne samo 20 projektila koji su dolazili iz Sirije dok su ostali projektili pogodili ciljeve. Iran je time hteo da promeni pravila igre i uputi jasnu poruku Izraelu – na svaki budući napad na iranske snage u Siriji uslediće odgovor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *