ИЗРАЕЛ ОДГОВОРИО РУСИЈИ на оптужбе

IZRAEL ODGOVORIO RUSIJI na optužbe

23 septembra 2018

Ruski planovi da zatvori vazdušni prostor iznad Sirije neće izmeniti taktiku Izraela u regionu, rekao je u intervjuu radiju „Kap“ izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman.Mi ćemo raditi i nastavićemo da radimo razumno i odgovorno. Naši planovi se nisu menjali niti će se menjati“, naveo je Liberman.

Ministar je izjavio i da njegova zemlja neće dozvoliti da se Sirija pretvori u odskočnu dasku za iransku agresiju prema Izraelu. On je rekao da Tel Aviv nema nameru da ulazi u sukob sa Rusijom i izražava nadu da će se poboljšati koordinacija između dve zemlje.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 17. septembra u 23 sata po moskovskom vremenu izgubljena veza s ruskim avionom Il-20, koji se vraćao u avio-bazu Hmejmim. Avion se nalazio na 35 kilometara od obale Sredozemnog mora.

U isto vreme, kako je saopštilo Ministarstvo, četiri izraelska lovca F-16 napala su sirijske objekte u Latakiji. Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, skrivajući se iza ruskog aviona, izraelski piloti su ga izložili napadu sirijske protivvazdušne odbrane. Il-20 je oboren raketom iz kompleksa S-200. Poginulo je 15 ruskih vojnika.

KOMENTARI6 komentara

 1. Miraš says:

  Izrael se najviše sada boji da će Sirija dobiti S-300, to bi Izraelitanima (rečeno po ruski) najozbiljnije podseklo leteća krila. Postoje i druge mere i načini za ograničavanje Izraela, a još posebno stoji pravo Rusije da izvrši odmazdu za ovakav izraelski napad na njen avion. Bez obzira što ga Izraelci nisu direktno gadjali oni su najveći krivci jer da su po ranije dogovorenoj proceduri najavili svoju akciju ruski avion bi se na vreme sklonio iz zone dejstava. Izraelci su imali izuzetnu privilegiju da mogu da gadjaju ciljeve po Siriji pored prisutnih ruskih vojnih snaga, a onda im se dopalo da padaju čak i ruski avioni. Što je mnogo mnogo je.

 2. Miraš says:

  Bez obzira na sveže obaranje ruskog aviona i na zone zabranjenih letova iznad Sredozemnog mora ispred sirijske i libanske obale i na drugim mestima oko Kipra koje je uvela Rusija i važe do 26 septembra, juče su dva izraelska lovca F-16 ušla u vazdušni prostor Libana, dakle kretali su se istočnije od zona zabranjenih letova, a sa ciljem izvidjačkih aktivnosti. U rejonu Tripolija susrela su ih dva ruska Su-34 i prinudili ih da se vrate u vazdušni prostor Izraela. Ovu vest nisu zvanično komentarisale VKS R.F. ni vazdušne snage Izraela, nego niz drugih izvora. ... "Zločinci se uvek vraćaju na mesto zločina" - može da se pomisli u ovom slučaju zato što Tripoli se nalazi u najsevernijem delu Libana, a zatim idući na sever blizu je sirijski Tartus i mesto Baniyas u blizini kog je oboren ruski avion Il 20. Čemu tolika izraelska nestrpljivost? Da li proveravaju kakve će biti ruske mere nakon svega?

 3. Maximus says:

  Sve dokle ne vidim oborene Izraelskd avione,Putn je jevrin!!!Ili debeli placen od istih.

  • Deda Micko says:

   Care Putko, izraelska lutko!

 4. Miroslav says:

  Sotona nikad ne miruje. Njegovi tzv "Izabran narod" je toliko okrvio. Gore nego ustaše.

  • Deda Micko says:

   Neki od najmocnijih ljudi u NDH bili su Jevreji, a cak je i Paveliceva supruga bila Jevrejka. Ali, nasi popovi su to izbrisali iz pamcenja naseg naroda, kako bi u saradnji sa komunjarama nastavljali da mu piju krv, evo do sada, a sve u ime jevrejskog rabina Isusa koji za Srbe nije ni znao, niti su ga interesovali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *