Izrael opet bombardovao sirijsku vojnu bazu

Izrael opet bombardovao sirijsku vojnu bazu

27 januara 2014

israel-airforce-hlIzraelsko vazduhoplovstvo bombardovalo je sirijsku vojnu bazu na aerodromu u Latakiji, u severnom delu Sirije, preneli su danas libanski mediji. Ubrzo potom je vest potvrdio i drugi kanal izraelske televizije, pozivajući se na svoje izvore u vrhu sirijske opozicije.

Izraelski ratni avioni su – kao i ranije u sličnim akcijama – doleteli sa strane Sredozemnog mora. Navodno su gađali skladište sa raketama za ruske raketne sisteme S-300.

Izraelski zvaničnici ranije su naglašavali da Izrael neće dozvoliti transport savremenog naoružanja borcima Hezbolaha u Siriji zbog bojazni da bi ova militantna šiitska grupa mogla da ojača i napadne izraelske mete.

Premijer Benjamin Netanjahu pre dve sedmice je nagovestio da Izrael radi na sprečavanju transporta naoružanja, a naročito na eliminaciji pretnje da Hezbolah dođe u posjed preciznih projektila kojima može da gađa brodove.

Izrael je već gađao skladišta oružja u Latakiji, ali izraelski zvaničnici to nisu nikada potvrdili.

U novembru su čak i američki mediji preneli da Izrael stoji iza napada na ruske projektile tipa zemlja-vazduh SA-8 nedaleko od Latakije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *