ИЗРАЕЛ ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋУ ИСТИНУ: Изведена тајна операција против Асада! (ВИДЕО)

IZRAEL OTKRIO ZASTRAŠUJUĆU ISTINU: Izvedena tajna operacija protiv Asada! (VIDEO)

15 oktobra 2020

U sredu je izraelska vojska otkrila „tajnu operaciju“ u kojoj su prošlog meseca gađani položaje Sirijske arapske vojske (SAA) u blizini okupirane Golanske visoravni.Prema izjavi portparola izraelske vojske Avičaja Adrae, u noći 21. septembra, „izraelske snage napale su i uništile dva položaja koja su pripadala sirijskoj vojsci u zoni razdruživanja istočno od sigurnosne ograde na severu Golanske visoravni“.

Prema Adraeu, „sirijska vojska je koristila uništena mesta u svrhu rutinskog izviđanja i obezbeđenja“. Objavljen je i video snimak operacije koji prikazuje trenutak kada su Izraelske odbrambene snage (IDF) napale položaje Sirijske arapske vojske u blizini okupirane Golanske visoravni.

Izraelski portparol je dodao da je operacija došla kao odgovor na ono što je opisao kao kršenje sporazuma o razgraničenju, koje sirijskoj vojsci zabranjuje stacioniranje u zoni razdvajanja.

Sporazum o razgraničenju na koji se poziva Adrae potpisan je između Izraela i Sirije krajem maja 1974., u prisustvu predstavnika Ujedinjenih nacija, Sovjetskog Saveza i Sjedinjenih Država.

Prema sporazumu, dve strane su se obavezale na prekid vatre i uzdržavanje od svih vojnih akcija u sprovođenju Rezolucije 338 Saveta bezbednosti UN izdate 22. oktobra 1973.

Međutim, iako ovaj sporazum poziva na zaustavljanje vojnih akcija na tom području, Rezolucija Ujedinjenih nacija 242 poziva Izrael da povuče svoje snage sa Golanske visoravni; nakon toga usledila je Rezolucija UN 497, koja priznaje Golansku visoravan kao sirijsku teritoriju koju je okupirao Izrael.

(Mediji)

KOMENTARI3 komentara

 1. Gardista says:

  I niko nista...imas moc, imas sve

 2. persida says:

  Predlaùem Rusima da se povuku iz Sirije i da se ne brukaju vise. Izrael radi sta hoce, a Rusi cute kao mule.

  • perica says:

   Pa oni to i hoće, Izrael do Damaska i šire. Sirija ima nafte, a nema ni jednu stranu banku niti stranu kompaniju u svojoj zemlji, zato kongresmen Keri reče "Asad mora da ode!" I proglašen je diktatorom jer neda Siriju dušmanima. Izrael radi na tome da ispuni želju američkog kongresa i želju svoju. Izrael ima toliko naoružanja da nema šta drugo ni da radi nego da otima tuđe, vratio se Izrael u doba Starog Zaveta, ali to će mu stoga doći glave jer nemaju ovog puta blagoslov Božiji za ovo što čine. Oprosti im Bože, ali ih prethodno kazni kako samo Ti znaš. Rasturi im državu i rasej ih po svem svetu dalje od Vavilona, kao što si već i činio Bože dragi jer postaše gori od kuge.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *