ИЗРАЕЛ ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋУ ИСТИНУ: Изведена тајна операција против Асада! (ВИДЕО)

ИЗРАЕЛ ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋУ ИСТИНУ: Изведена тајна операција против Асада! (ВИДЕО)

15 октобра 2020

У среду је израелска војска открила „тајну операцију“ у којој су прошлог месеца гађани положаје Сиријске арапске војске (САА) у близини окупиране Голанске висоравни.Према изјави портпарола израелске војске Авичаја Адрае, у ноћи 21. септембра, „израелске снаге напале су и уништиле два положаја која су припадала сиријској војсци у зони раздруживања источно од сигурносне ограде на северу Голанске висоравни“.

Према Адраеу, „сиријска војска је користила уништена места у сврху рутинског извиђања и обезбеђења“. Објављен је и видео снимак операције који приказује тренутак када су Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) напале положаје Сиријске арапске војске у близини окупиране Голанске висоравни.

Израелски портпарол је додао да је операција дошла као одговор на оно што је описао као кршење споразума о разграничењу, које сиријској војсци забрањује стационирање у зони раздвајања.

Споразум о разграничењу на који се позива Адрае потписан је између Израела и Сирије крајем маја 1974., у присуству представника Уједињених нација, Совјетског Савеза и Сједињених Држава.

Према споразуму, две стране су се обавезале на прекид ватре и уздржавање од свих војних акција у спровођењу Резолуције 338 Савета безбедности УН издате 22. октобра 1973.

Међутим, иако овај споразум позива на заустављање војних акција на том подручју, Резолуција Уједињених нација 242 позива Израел да повуче своје снаге са Голанске висоравни; након тога уследила је Резолуција УН 497, која признаје Голанску висораван као сиријску територију коју је окупирао Израел.

(Медији)

KOMENTARI3 коментара

 1. Gardista says:

  I niko nista...imas moc, imas sve

 2. persida says:

  Predlaùem Rusima da se povuku iz Sirije i da se ne brukaju vise. Izrael radi sta hoce, a Rusi cute kao mule.

  • perica says:

   Pa oni to i hoće, Izrael do Damaska i šire. Sirija ima nafte, a nema ni jednu stranu banku niti stranu kompaniju u svojoj zemlji, zato kongresmen Keri reče "Asad mora da ode!" I proglašen je diktatorom jer neda Siriju dušmanima. Izrael radi na tome da ispuni želju američkog kongresa i želju svoju. Izrael ima toliko naoružanja da nema šta drugo ni da radi nego da otima tuđe, vratio se Izrael u doba Starog Zaveta, ali to će mu stoga doći glave jer nemaju ovog puta blagoslov Božiji za ovo što čine. Oprosti im Bože, ali ih prethodno kazni kako samo Ti znaš. Rasturi im državu i rasej ih po svem svetu dalje od Vavilona, kao što si već i činio Bože dragi jer postaše gori od kuge.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u