ИЗРАЕЛ ПОВУКАО ПОТЕЗ који најављује „ВЕЛИКИ РАТ“

IZRAEL POVUKAO POTEZ koji najavljuje „VELIKI RAT“

1 maja 2018

IZRAEL je – verovatno nimalo neočekivano s obzirom na taoštravanje odnosa sa Iranom i spostveni napad na dve vojne lokacije u Siriji – zatvorio svoj vazdušni prostor.

Nejasno je da li samo „uz severnu granicu“ ili u celini.

Pojavile su se i informacije da vlasti u Tel Avivu preusmeravaju i prizemljuju putničke avione.

Monitoring-sajt FlightRadar objavio je da je dosta aviona skoncentrisano na aerodromu „Ben Gurion“.

Vrhovni vođa Irana – ajatola Ali Hamnei – prethodno je poručio i Izraelu i Amerikancima:

„Prošlo je vreme kada su nas napadali, a mi bežali. Na vaše udare uzvratićemo udarima!“Istovremeno je sirijski predsednik Bašar Asad u Damasku primio visoku iransku delegaciju koju je predvodio Alaedin Borudžerdi, predsednik komiteta nacionalnog parlamenta za spoljnu politiku i bezbednost .

Asad je pritom ocenio: „Ovo sa čime se sada suočavamo je prelazak neprijateljskih zemalja na strategiju direktne agresije jer su pretrpele poraz marionete preko kojih dosad realizovali svoje ciljeve“.

I on i Borudžerdi su objavili da će Sirija i Iran odgovoriti na napade.

Doduše ni Asad ni njegov gost nisu precizirali ko je izveo udar po sirijskim vojnim objektima kod Alepa i Hame. Ali, bes u Damasku i Teheranu sigurno nije mali.

Čak i ako The New York Times nije napisao ni pola istine kada je objavio da je u sirijskoj bazi kod Hame, koju su koristili i Iranci, uništeno oko 200 raketa i ubijeno 16 vojnika.

KOMENTARI5 komentara

 1. goran says:

  Iranski mula laze kao i Putin, kao i Tramp, svi rade za Izrael, svi su vec dobili kintu. Ostvaruju se Protokoli sionskih mudraca u kojima kaze da su nejevreji stoka koju je moguce podmititi i manipulisati. To se upravo desava. Putin sedi u podrumu, a iranski mula preti Izraelu, iako su ga Izraelci vec bombardovali u proslosti, a on se pravio da to ne vidi,. Kao sto ni korumpirani Asad nijednom ne komentarise napade izaelske avijacije na Siriju, vec se pravi blesav. Naucio od Putina.

 2. raikkonen says:

  ode nafta na 140 $

 3. Kulak says:

  Vladimir Putin u dogovoru sa izraelskim partnerima diže cenu nafte.

  • Miraš says:

   S Arabiji trebaju pare za vodjenje rata i u Jemenu, a sad bi i u Siriju kao rokada ili dopuna Amerikanaca. Od dizanja cena nafte najveću korist imao bi najveći svetski izvoznik nafte a to je Saudijska Arabija. Samo na osnovu toga Amerikanci bi odmah mogli da povećaju štampanje petrodolara bez pokrića u sopstvenoj proizvodnji, a ubacuju takve dodatne dolare u medjunarodni platni promet tako što slobodno kupuju po svetu šta im se prohte - samo na osnovu emisije novca.

 4. Milutin says:

  Po ovim komentarima ispade da su Rusija, nacistička amerika i eu pod direktnom kontrolom Izraela. Pa da li znate neke istorijske činjenice. Da li pratite činjenice koje se objavljuju sa terena. Izrael je pod dirktnom komandom nacističke amerike a u prilog tome je i činjenica da Izrael ništa nije preuzeo kada je Tramp prošle godine dao izjavu vezanu za Jerusalim i time uvredio Izraelce ali ništa dalje od komentara nije bilo. Drugo nacistička amerika nemože više sama da ulazi i sukobe sa Rusijom jer joj treba čist teren a to je Izrael. Treće tačno je da Izrael ima dogovor sa Putinom ali preči su nacističke ubice pa će izrael umesto nacističke amerike napasti Iran što bi trebalo na neko vreme da nacističku ameriku finansijski pomogne ali ne i da je izvuče i galopirajućeg finansijskog tornada koji dolazi kako to danas izjavi biznismen Štif. Što se cene nafte tiče Iran je 7 država po isporukama nafte tako da to tržište ništa bitno ne utiče na cenu nafte jer bi povećanje cene nafte prvo pogodilo nacističku ameriku ali i Izrael. Ćutanje je mudrost pogotovu ako imaš dokaze a i prevlast a to se i desilo u zadnjih par meseci u SIRIJI pa zato nacističke ubice iz amerike napuštaju Siriju i preko Izraela prelaze na IRAN. Tu ćemo videti prave reakcije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *