ИЗРАЕЛ ПРЕД КОЛАПСОМ! Овај њихов стари противник се поново огласио, стао на страну Сирије и гласно рекао да се спрема за рат!

IZRAEL PRED KOLAPSOM! Ovaj njihov stari protivnik se ponovo oglasio, stao na stranu Sirije i glasno rekao da se sprema za rat!

22 jula 2019

Hezbolah je ojačao svoje snage na granici Izraela sa Libanom i Sirijom u pripremama za predstojeći rat sa jevrejskom državom.

„Sankcije nas sada pripremaju za suočavanje s izraelskim frontom“, rekao je navodni komandant Hezbolaha Samir.„Naša želja pre rata u Siriji bila je da otvorimo front na Golanu, ali sirijska vlada je postavila crvenu liniju“, dodao je on.

Hezbolah je igrao sastavni deo sirijskog sukoba jer su njihove snage pomagale sirijskoj vladi da ponovo preuzme nekoliko važnih pograničnih gradova, uključujući Al-Kusair, Jabrud, Al-Zabadani i Tal Kalah.

Hezbolah je 2006. vodio jednomesečni rat protiv izraelskih snaga odbrane (IDF) duž južne granice Libana.

Od tada su se i Hezbolah i Izrael povremeno napadali, a posle su pokrenuli većinu svojih napada na libanske grupe unutar Sirije.

U nedavnom govoru, generalni sekretar Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah objavio je da je libanska grupa povukla neke svoje snage iz Sirije pošto su mislili da rat polako prestaje.Ovo pomenuto povlačenje Sajeda Nasralaha je retkost jer Hezbolah često ne raspravlja o svojim kretanjima u javnosti.

Štaviše, odnosi sa medijima u Hezbolahu negiraju pružanje informacija o kretanju trupa ili vojne aktivnosti bilo kojoj agenciji za štampu.

Sajed Nasralah je takođe ponovio ova poricanja u svojim govorima, često ističući da ukoliko Hezbolah ne spomene njihove pokrete, oni ne pružaju trećim stranama ove informacije.

KOMENTARI8 komentara

 1. Slobodanka says:

  Samir se rimuje sa MIR. U ovom slučaju može se prevesti kao Mirko. Samir ovim upozorava Izrael da budu mirni tj. da ne kreću u napad na Iran, a i da ne podstrekavaju SAD da to uradi.

 2. persida says:

  „Naša želja pre rata u Siriji bila je da otvorimo front na Golanu, ali sirijska vlada je postavila crvenu liniju“, evo dokaza da je Asad baraba koja radi za Izrael.

  • Milan says:

   Oho, bum, nova glupost je tresnula. Nakon nestanka bivšeg SSSR, stradao je sirijski sused Irak, u medjuvremenu smo i mi stradali 90-tih... Još 2003 kada je napadnut Irak pa krajem te godine Sirija je pokrenula tajne pregovore sa Izraelom u susednom Jordanu sa ciljem da Sirija i Izrael konačno sklope mir. Pregovore je vodio Asadov mladji brat Maher al Asad, ali oni su propali zbog nezainteresovanosti Izraela. Početkom 2004 godine tadašnja sirijska ministarka za dijasporu Butejna Šaban istakla je u jednom intervjuu da je Sirija spremna da nastavi mirovne pregovore sa Izraelom samo da ih SAD podstaknu da i oni ponovo pregovaraju. Ali ni Vašington za to nije bio zainteresovan da bi nastavio da vrši pritiske na Siriju da ona omekša. , Egipat je potpisao mirovni sporazum sa Izraelom ranije i Sirija je štrčala kao crna ovca u regionu, što je značilo da Sirija bi mogla postati meta. Rukovodstvo Sirije je tada ispravno shvatilo opasnost za svoju zemlju te zato je napravljen pokušaj pregovora sa Izraelom. Bar su kupovali neko vreme da odlože napad na svoju zemlju. Da je Liban tj. libanski Hezbolah pre 2011 godine otvorio novi front na Golanu u to vreme ne bi mogli da pobede Izrael podpomognut sa SAD i time bi samo ubrzali uvlačenje Sirije u rat. Sirijska vlada je ispravno postavila crvene linije.

   • Milica says:

    Kad god mi branimo Persidu od njenih sopstvenih gluposti, ona ljuto usklikne kako mi to branimo Putina. Njeno JA ne dozvoljava kritiku da ona ne zna dovoljno. Zatim nam mlati sa izjavama šta je ona sve pročitala o cionizmu. Uh otkrila je toplu vodu.

 3. Milan says:

  Kakve sve bespilotne letilice mogao bi da ima Hezbolah? Kog kvaliteta i u kom broju? Mogu da gadjaju teritoriju Izraela iz južnog Libana, koji je tik uz Izrael i to uz severni deo Izraela koji je razvijen i gušće naseljen. U južnom delu zemlje je velika pustinja Negev. Velika većina izraelskog stanovništva živi u severnom delu Izraela. Izrael ima suviše malu teritoriju da bi se igrao rata, ukupna teritorija po površini je slična veličini Slovenije. Ali Slovenija nema pustinju i značajno je bogatija planinama i zelenilom. Izraelci mnogo rizikuju i glupo rizikuju.

 4. milorad2 says:

  hezbolah nema šanse u napadu na izrael, mogli bi možda da se brane efikasno,neko vreme, ali oni nemaju ofanzivne mogućnosti sem nekog eventualno smešnog bomardovanja teritorije izraela po principu :palo je-gde je palo.Sa druge strane izrael ima dobro naoružanu i istreniranu armiju koja je u stanju da pregazi liban za nekoliko nedelja.Ova izjava je verovatno upozorenje izraelu da ih čekaju jerr izrel je nagomilao ozbiljne trupe na granici sa libanom i to je u stvari i put ka damasku.

  • Miraš says:

   Bespilotne letilice sa eksplozivom u većem broju na tako maloj i gusto naseljenoj teritoriji Izraela nisu smešna stvar. Izrael je pokušao da pregazi Liban i 2006 godine pa se Izraelska vojska ubrzo povukla i to neslavno.

 5. Slobodanka says:

  Front samo na Golanskoj visoravni da je otvoren, otprilike u periodu 2006-2010 godina, to na prvi pogled deluje privlačno ali samo ako bi se sukob odvijao samo na teritoriji Golanske visoravni. Medjutim taj front ne bi uspeli da održe samo na Golanu, nego on bi se ubrzo proširio i na Liban i na Siriju. SAD bi tada sigurno podržao Izrael, a Rusija je tada još uvek bila slabija u naoružanju nego danas. Zatim šta je tada od naoružanja imao na raspolaganju Iran? Sigurno manje nego danas. Ova izjava ima smisla zbog naglašavanja stalne svesnosti ko je i gde je neprijatelj, i naravno zbog pokazivanja stalne spremnosti libanskog Hezbolaha.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *