ИЗРАЕЛ РАДИ ШТА ХОЋЕ – ТО ЈЕ ДАНАС ПОТВРДИО израелски амбасадор у УН!

IZRAEL RADI ŠTA HOĆE – TO JE DANAS POTVRDIO izraelski ambasador u UN!

17 decembra 2017

JERUSALIM će biti prestonica Izraela nezavisno od rezultata glasanja u Ujedinjenim nacijama i diskusija o njegovom statusu – izjavio je stalni predstavnik te zemlje u UN Dani Danon.

On je na ovaj način prokomentarisao diskusiju u Savetu bezbednosti UN vođenu povodom predloženog teksta rezolucije SB UN kojom se – na inicijativu Egipta – proglašava nevažećim priznanje Donalda Trampa (u ime SAD) Jerusalima glavnim gradom samo Izraela.

Izrazivši nezadovoljstvo što se o tekstu te rezolucije raspravlja u vreme dok Jevreji slave praznik Hanuku, Danon je upozorio:

„Nikakvo glasanje neće izmeniti očiglednu realnost da je Jerusalim oduvek bio i da će ubuduće biti prestonica Izraela. Palestinci pokušavau da prekroje istoriju, ali ćemo mi – zajedno sa svojim saveznicima – nastaviti borbu za istorijsku pravičnost“.

Egipat i druge arapske zemlje nameravaju da 18 decembra na glasanje u Savetu bezbednosti UN iznesu tekst rezolucije koju Danon u ime svoej zemlje napada.

Arapi računaju da će za njen tekst glasati 14 članica SB UN – sve osim Sjedinjenih Država.

Arapi formalno ne traže mnogo. Samo da SB UN stane iza stava da status Jerusalima treba da bude plod direktnih izraelsko-palestinskih pregovora.

U tekstu rezolucije se ne pominju ni Tramp ni SAD, samo izražava duboko žaljenje „zbog nedavnih odluka koje se tiču statusa Jerusalima“.

Istovremeno se pozivaju druge zemlje da ne priznaju nikakve poteze i mere koji su u suprotnosti sa rezolucijama UN koje se tiču Jerusalima. Takođe: da se uzdrže od otvaranja ambasada u Jerusalimu.

KOMENTARI3 komentara

  1. goran says:

    Ovi poznaju samo motku i nista drugo. Austisticna mafija.

  2. Batina says:

    Jerusalim je prvo srbski pa onda ostalih.

  3. goran says:

    E, kad ti lupis, ravna ti nema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *