ИЗРАЕЛ РАСПОРЕЂУЈЕ РАКЕТЕ којима ће моћи да туче сваку тачку на Блиском Истоку

IZRAEL RASPOREĐUJE RAKETE kojima će moći da tuče svaku tačku na Bliskom Istoku

28 avgusta 2018

MINISTARSTVO odbrane Izraela objavilo je da kupuje nove unapređene rakete koje mogu da dosegnu bilo koju tačku na Bliskom istoku.

Nove precizne rakete kratkog i dugog dometa će značajno povećati sposobnost Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) i osigurati veliku tačnost, navelo je Ministarstvo uz napomenu da je korišćena inovativna tehnologija.„Mi činimo IDF jačom i savršenijom”, rekao je ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman.

Izraelski mediji navode da je sporazum vredan više stotina hiljada dolara potpisan s izraelskim proizvođačem oružja izraelskom vojnom industrijom.

Takođe pišu da će rakete zemlja-zemlja koristiti protiv libanskog šiitskog Hezbolaha.

U Izraelu tvrde da je ta proiranska organizacija značajno ojačala svoje vojne sposobnosti i da ima arsenal od 100.000 do 120.000 kratkodometnih i projektila i raketa srednjeg dometa, te nekoliko stotina raketa dugog dometa.

Ranije ovog meseca Džeruzalem post je objavio da se Izrael ponovo sprema za rat s Hezbolahom i da se fokusirao na poboljšanje vojne tehnologije i simulirao vojne vežbe na severu.

„Sporazum za raketni sistem će omogućiti pokrivenost u roku od nekoliko godina svake tačke u kratkim i dalekim dometima”, rekao je danas Liberman o ovim raketama.

KOMENTARI3 komentara

  1. M says:

    Natjanahu se smije slavodobitno!Onaj pokraj njega nezna dal' bi se smijao ili plakao!Onaj iza izgleda odlučno,ali nema pojma kamo se ide!Daklen,situacija je komplicirana i napeta!Ali za sve!

  2. Deda Micko says:

    Znaju oni vrlo dobro sta dolazi, samo mi ne znamo.

  3. Deda Micko says:

    https://www.davidicke.com/article/474352/israels-global-censorship-police-governments-helping-david-icke-dot-connector-videocast

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *