ИЗРАЕЛ: Руско наоружање је најмоћније, на Блиском истоку се питају за све!

IZRAEL: Rusko naoružanje je najmoćnije, na Bliskom istoku se pitaju za sve!

27 oktobra 2015

d0b0d180d0bcd0b8d18f-4Izraelski mediji pišu da je Rusija na Bliskom Istoku – pomoću „supersavremenih sistema radioelektronske borbe“ – stvorila uslove u kojima ni jedna kopnena ni vazdušna sila ne može započeti ratna dejstva bez saglasnosti Moskve.

Specijalizovani i autoritetki izraelski sajt DEBKAfile podsetio je svoje čitaoce da su tokom poslednje nedelje septembra u Siriju stigla dva aviona za radioelektronsku borbu i radarsko izviđanje. Još tačnije: da su na aerodrom „Hmejmim“ kod Latakije sletela dva Il-20 (po klasifikaciji NATO – Coot) koji, zahvaljujući tome što imaju po četiri motora sa elisama, mogu da ostaju u vazduhu po 12 sati i da za to vreme svojim toplotnim i infracrvenim senzorima, antenama, foto i video kamerama i radarima sakupljaju takve količine podataka na velikim rastojanjima.

I danju i noću i pod najgorim vremenim uslovima.

Il-20 – tvrde Izraelci – može da drži pod prismotrom i njihove vojne baze jer je od Latakije do njihove državne granice manje od 290 kilometara, a to znači da može da „vidi“ celu teritoriju te zemlje.

Pročitajte još:

RUSIJA UMEŠALA PRSTE: Izrael više nije najmoćniji na Bliskom istoku

OVO JE NAJOPASNIJE RUSKO ORUŽJE U SIRIJI: Ona ne obara, već čini „slepim i gluvim”! (VIDEO)

Ruski vojni vrh je potom – 4. oktobra – brodovima prebacio u Siriju i drugo radioeletronsko superoruže: devet elektronskih sistema «Borisogljebsk 2», koji su jedni od najsloženijih u svojoj kategoriji u svetu.

Ti sistemi se sada nalaze u planinama pored mediteranske obale na koti 1562 metra sa „isturenim“ moćnim predajnicima i antenama. Zadatak im je da presreću i guše sve neprijateljske radio-signale.

DEBKAfile posebno naglašava: „Taj sistem nema zadatak samo da ruskoj avijaciji obezbedi da nesmetano deluje u nebu Sirije, nego i da neutralizuje mogućnost specijalne operacije američke koalicije i blokira i osujetu operacije Islamske države i drugih terorističkih grupacija“.

DEBKAfile priznaje i da ruski sistemi za radioelektronsku borbu mogu znatno otežati delovanje izraelskih specijalnih službi, a i stvarati smetnje izraelskim dronovima.

Komandant američkih trupa u Evropi – general Ben Hodžs – prethodnih dana je priznao da su ruski sistemi za radioelektronsku borbu superiorni američkim. On je mogućnosti Rusije na tom planu nazvao „nezamislivim“.

KOMENTARI4 komentara

 1. triglav says:

  neverovatno ... a mi gledamo i okrečemo se ka "zapadu" ... greška

 2. marko says:

  Licno mislim da rusi zbog retkih metala mogu napraviti takve sisteme recimo ugljika sungita te drugih retkih metala

 3. Milos says:

  Debka bla bla bla

 4. pravdaa says:

  Izraelci imaju opremu za špijunažu najmoderniju na svetu e sada su ih Rusi pretekli pa im nije sve jedno a Rusi su daleko poodmakli u novim tehnologijama ispred zapada treba nešto i probati u Siriji da se više ne zaleću na Rusiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *