ИЗРАЕЛ се прогласио за „националну државу јеврејског народа“

IZRAEL se proglasio za „nacionalnu državu jevrejskog naroda“

20 jula 2018

IZRAELSKI Kneset usvojio je ustavni zakon o „jevrejskom karakteru države“.

Ovo je, kako se i moglo očekivati, izazvalo burne proteste arapske manjine koja smatra da se radi o „rasizmu i diskriminaciji“.

Za ustavni zakon su glasala 62 poslanika od ukupno 120. Protiv je bilo 55, a dvoje su se uzdržali od glasanja.Najvažniji stav novog ustavnog zakona glasi:

„Izrael je nacionalna kuća jevrejskog naroda koji je jedinstven narod sa pravom na nacionalno samoopredeljenje unutar državnih granica“.

Isti zakon državnim jezikom proglašava samo ivrit, a arapski – koji je dosad sa njim u neku ruku bio „na ravnoj nozi“ – odsad će imati samo „posebni status“.

Izraelnjski premijer Benjamin Netanjahu povodom današnjeg glasanja u Knesetu rekao je:

„Ovo je opredeljujući momenat u istoriji cionizma i Države Izrael. Učvrstili smo bazični princip svog postojanja: Izrael je postao nacionalna država jevrejskog naroda, a poštovaće individualna prava svih svojih građana. Uostalom, Izrael je jedina država na celom Bliskom Istoku koja poštuje ta prava“.

Poslanici Arapi su za vreme njegovog nastupa uzvikivali „Aparthejd! Aparthejd!“ i demonstrativno cepali tekst ustavnog zakona.

Izrael ima 8 miliona stanovnika, a  Arapi čine – petinu.

Imaju jednaka građanska prava sa Jevrejima, sa izutetkom izbornog prava.

Simptomatičan je bio nastup u Knesetu arapskog poslanika Saida al-Harumija (Jedinstvena arapska lista) koji je izgovorio:

„Ovo je rasizam! Netanjahu i njegove pristalice štancuiju rasističke zakone. Ali, mi đemo nastaviti da živimo i da se razvijamo na svojoj rodnoj zemlji. Pred Netanjahovim nosom i ne bojeći se njegovog gneva!“

Ustavnim zakonom su utvrđeni izgled državne zastave i grba, teksi himne i državni praznici. Potvrđeni su i zvanični status jevrejskog kalendara i pravo svih Jevreja na repatrijaciju.

Zakon dozvoljava korišćenje jevrejske tradicije kao izvora prava i mogućnost osnivanja novih i čisto jevrejskih naselja.

KOMENTARI5 komentara

 1. goran says:

  Ma, da, samo oni imaju oravo na svoju drzavu koja je radjena po modelu Treceg Rajha. Samo napred u svetlu buducnost.

  • Velika Metla says:

   Goran,ne bih voleo biti Jevrejin,ovaj kakav je danas,kada dođe Gazda,i uradi ono šta je obećao!

 2. Velika Metla says:

  I ja sam za čisto nacionalne i verski čiste države,ali Izrael primorava sve druge države da moraju biti multi-kulti! A njima multi-kulti služe samo da bi unosili nemire u takve države ako bi se eventualno nešto usprotivile! Evo primer za ovo šta piskaram! Svi migranti,stranci,koji su dobili državljanstva po Evropi i Americi su glasali redovno za predstavnike "duboke države",kako u Americi tako i u Evropi,i svuda gde su postavili služinčad da vladaju,i gde manjine vladaju nad većinama! Nikad nije bilo da reka uvire u potok,niti da more uvire u jezero! A to je upravo ono šta hoće globalisti,Jevreji,da i urade,pošto su se stavili na stranu sotone,koji želi da sve od Boga šta je dato čoveku izopači i izokrene!

 3. goran says:

  Nijedan svetski medij ne SME DA ZUCNE o ovakvom modelu drzave, zasnovanom na sovinizmu i iskljucivanju sve sto nije jevrejsko. Zar to nije dokaz da su svi mediji u njihovim rukama. Zamislite da neko kaze: Srbija je drzava srpskoga naroda... Pa, taj bi bio rascerecen za dva minuta.

 4. Velika Metla says:

  „Izrael je nacionalna kuća jevrejskog naroda koji je jedinstven narod sa pravom na nacionalno samoopredeljenje unutar državnih granica“. Kad bi neko u Srbiji ovako izjavio za Srbiju digla bi se svakojaka marva i osudila nas! U svakom slučaju Izrael je uradio dobro,jer je uglavnom najveći i najčešći razlog ratovanja,(ako ne razlog onda odličnu stvar za potpalu rata)a to je druga vera ,odstranio!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *