ИЗРАЕЛ СЕ ПРВИ ПУТ ПЛАШИ ДА БОМБАРДУЈЕ СИРИЈУ

IZRAEL SE PRVI PUT PLAŠI DA BOMBARDUJE SIRIJU

17 septembra 2021

Uspešno odbijanje izraelskih napada i lansiranje projektila na izraelske ratne avione primorali su izraelsku vojsku (IDF) da zaustavi napade na Siriju.Prvi put u četiri godine izraelska strana nije pokušala da izvede nove raketne napade na sirijsku teritoriju. Strahovi proizlaze iz činjenice da su poslednja četiri napada IDF-a uspešno odbijena, a protivavionski projektili ispaljeni na izraelske ratne avione kao odgovor na napade.

Ranije, u slučaju neuspešnih napada IDF, napadi na sirijsku teritoriju ponovljeni su ili sledećeg dana ili nekoliko dana kasnije.

Međutim, modernizacija sirijskog sistema protivvazdušne odbrane od strane ruskih specijalista dovela je do činjenice da sada prvi put od isporuke sistema protivvazdušne odbrane S-300 sirijskoj vojsci, Izrael strahuje da bi Damask mogao legalno oboriti lovce izraelskog ratnog vazduhoplovstva.

Ranije je sirijska strana zapretila da će izvesti raketne napade uz pomoć OTRK-a (Operativno-taktički raketni sistem) ako Izrael ne zaustavi svoju agresiju na Arapsku Republiku.

Poslednja četiri izraelska napada na Siriju uspešno su odbijena – efikasnost uništavanja izraelskih stelt projektila bila je oko 88-93%, dok su sirijski sistemi protivvazdušne odbrane uspešno ispalili rakete na izraelske ratne avione čak i iznad susednih država.

Ranije su se pojavile informacije da je Izrael tokom posete izraelske delegacije Rusiji pokušao da nagovori rusku stranu da napusti odbranu Sirije, međutim, zbog činjenice da izraelska strana nije ispunila sporazum, Rusija je odgovorila na takve pozive sa odbijanjem.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Mala pauza, pa ce opet. Sve dok je na vlasti cionisticki agent Putin.

  • I Love persida says:

   Agenti Siona su svi državnici koji propagiraju vakcinisanje, znači nije jedino Papuanac sa nove Gvineje. Nameravaju da umesto ljudske populacije nasele planetu gmizavcima, pacovima i inksetima koji će živeti u simbiozi a ti cionisti će biti njihovi kraljevi i vladari. Ovim životinjama će ugraditi čipove i pomoću njih igrati super video igrice. Milina jedna.

  • padre says:

   Otkad si ti na strani Sirije?

 2. I Love persida says:

  Jedino su japanske kamikaze bila hrabra i ubitača avijacija. A ovi shit gledaju samo kako da ne poginu.

  • Archelay says:

   A,ko su oni koji"gledaju da ne poginu"?Ako mislis da su to Makedonci onda zasto je morao specijalno da dolazi u Makedoniju natovac Kavijar Solajna nakon katastrofalnog poraza grupaciju 16% u ratu 2001 sa pretnjom"ukoliko ne oslobodite zarobljenike,avioni cekaju u Italiju"?I,kako bi ti postupila u tom slucaju?Hocu da kazem da prestanite da mudrujete oko ranama Makedoaca jer nam dolaze sa iste destinacije sa Srbima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *