ИЗРАЕЛ СЕ СПРЕМА ЗА ИРАНСКУ ОДМАЗДУ! Сви су обавештени…

IZRAEL SE SPREMA ZA IRANSKU ODMAZDU! Svi su obavešteni…

5 aprila 2024

Izraelska armija pokrenula je novi talas mobilizacije izraelskih rezervista. Ovaj put pozivi su uručeni rezervistima koji su se obučavali za vojnoevidencijske specijalnosti raketnte jednice PVO i PRO.

To u praksi znači, da svi rezervisti koji su službovali u PVO na raketnim sistemima Patriot, Gvozdena kupola i Davidova praćka, dobili su pozive uoči odmazde koju sprema Iran zbog likvidacije trojice visokih generala IRCG Pasdarana iz brigade Al Kuds i sedam visokih oficira.Iran je najavio kratku, ali žestoku odmazdu nad Izraelom.

Zbog toga osim pozivanja rezervista biće aktivirane rezervne jednice, PVO i PRO će biti zgusnute, a borbena tehnika prebačena sa postojećih lokacija na nove širom Izraela, kako bi se izbeglo iznenađenje prvim udarom.

Prema poslednjim informacijama Izrael smatra da Iran neće odgovoriti direktnim napadom raketama sa teritorije Irana, nego će u ime Teherana to da urade proiračke milicije u Siriji i Iraku, kao i jemenski Huti.

Procena u Izraelu je da će Iran da pokuša, preko svojih ogranaka na Bliskom istoku, da napadne Izrael, od Jemena preko Sirije do Libana.

Ako Iran odgovori napadom sa svoje teritorije, to će stvoriti drugačiju jednačinu i izraelski odgovor koji do sada nije bio namenjen prema Iranu.

(Mediji)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *