ИЗРАЕЛ СЕ СПРЕМА ЗА РАТ! Дигнут и резервни састав, трупе су на граници! (ВИДЕО)

IZRAEL SE SPREMA ZA RAT! Dignut i rezervni sastav, trupe su na granici! (VIDEO)

25 oktobra 2020

Pod naslovom „Smrtonosna strela“, Izraelske odbrambene snage (ID) pokrenule su u nedelju ujutru veliku vojnu vežbu kojom se simulira mogući ratni scenario na više frontova protiv Hezbolaha.Portparol izraelske vojske Avičaj Adrae rekao je na svom Tvitter nalogu da vežba „Smrtonosna strela“, koja će se održati do sledećeg četvrtka, i koja je najveća vojna vežba u zemlji ove godine, simulira rat na više frontova sa fokusom na severni front.

Portparol je izjavio da je cilj vežbe bio da se poveća spremnost i poboljšaju ofanzivne sposobnosti izraelske vojske na svim nivoima, usvajanjem radnog metoda, kako bi se postigla pobeda novim mehanizmima.

Vežba će obuhvatiti komandni centar, redovne i rezervne snage, uz učešće vazduhoplovstva i mornarice, pored obaveštajnih snaga, tehnoloških logističkih tela i Uprave za komunikacije i zaštitu u oblasti sajber bezbednosti.

Adrae je naglasio da će vežbu pratiti aktivno kretanje borbenih aviona, helikoptera i ostalih snaga širom zemlje, jer će pored luka Haife biti aktivno kretanje snaga bezbednosti, vojnih vozila i pomorskih plovila u raznim regionima uključujući i grad Ašdod.

(Večernje Novosti)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad3 says:

    izrael bi da se obračuna sa hezbolahom ali ja im ne bih savetovao to.Hezbolah je toliko sjeban sa razaranjem bejruta da je to sasvim dovoljno i oni nikad više neće biti pretnja izraelu sem ko ih jevreji ne čačnu opet e onda će to da bude gadno za izrael.Ne vidim razlog za uništavanje poraženog neprijatelja koji ne može da ponovo ustane,to nije čak ni coup de grace , to je metak esesovca,izraelu to nije potrebno i ako to urade skupo će ih koštati u budućnosti.

  2. persida says:

    Ne brinem za Izrael, njima c uvek pomoci Siptari, velika sila sa kojom su se nedavno pobratimili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *