ИЗРАЕЛ УЦЕЊУЈЕ БАЈДЕНА, KОРИСТЕ БУШОВУ ДОKТРИНУ!

IZRAEL UCENJUJE BAJDENA, KORISTE BUŠOVU DOKTRINU!

17 januara 2021

Izraelski mediji objavili su izjavu Likuda Cačija Hanegbija, političara bliskog izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu, koji je rekao da postoji opcija u kojoj Izrael može započeti preventivne udare na Iran.

Hanegbi je upozorio da bi Tel Aviv mogao preduzeti takvu akciju ako nova Bajdenova administracija odluči da se vrati pregovorima o iranskom nuklearnom sporazumu.Izraelski ministar odbrane Beni Ganc potvrdio je da izraelska vojska trenutno priprema razne planove za suprotstavljanje Iranu. Ganc je rekao novinarima da napredak Irana u obogaćivanju uranijuma primorava Izrael da pripremi različite „opcije i scenarije“. Izraelski ministar odbrane nije želeo da precizira koje su to opcije koje izraelska vojska ima na stolu.

„Preventivne udare“ za pokretanje rata uvela je Bušova administracija za opravdanje napada na Avganistan 2001. godine.

Mediji prenose izjavu neimenovanog izraelskog izvora da je „Direktorat za Iran“, specijalni izraelski department, dobio zadatak da obezbedi najmanje tri opcije koje će voditi ka tome da se iranski nuklearni projekat osujeti.

Izvor je naveo i da bi direktan vojni sukob koštao Izrael stotine miliona dolara, a da je velika verovatnoća da bi ta cifra dostigla i milijarde.

Izrael tvrdi da Iran priprema agresivnu politiku i akcije protiv njih. Činjenica da je Iran uspeo da obogati uranijum na 20% je dokaz za tvrdnje, tvrde izraelski eksperti.

Nuklearni fizičari ponavljaju da je 20% još uvek daleko od 80 ili 90 odsto koliko je potrebno da bi se materijal kvalifikovao kao oružje.

Iran je više puta ponovio da nema nameru da gradi nuklearnu bombu i da im je uranijum neophodan za unapređenje državne ekonomije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Vec vrse pritisak, ucenjuju, prete, razaraju. To jedino znaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *