ИЗРАЕЛ УПОТРЕБИО „ГВОЗДЕНУ КУПОЛУ“, ПВО СИСТЕМ ЗАЛЕДИО СВЕТ! Поред њега ништа не може да прође! Ево како дејствује! (ВИДЕО)

IZRAEL UPOTREBIO „GVOZDENU KUPOLU“, PVO SISTEM ZALEDIO SVET! Pored njega ništa ne može da prođe! Evo kako dejstvuje! (VIDEO)

18 avgusta 2019

Izraelska vojska je saopštila da je sistemom protivvazdušne odbrane „Gvozdena kupola“ presrela raketu koja je bila lansirana iz Pojasa Gaze.

– Nakon informacija da je proradila sirena za vazdušnu uzbunu u području grada Sderot, identifikovano je lansiranje jedne rakete iz Pojasa Gaze prema izraelskoj teritoriji. Presreo ju je sistem PVO ‘Gvozdena kupola’ – navodi se u saopštenju.Vojska će, saopštili su u pres-službi izraelske vojskem, nastaviti da deluje protiv svih pokušaja da se nanese šteta izraelskim civilnim licima i smatra Hamas odgovornim za sve događaje koji se dešavaju u Pojasu Gaze“.

U petak 16. avgusta su u Pojasu Gaze održani protesti, koji se sprovode već 70 nedelja, svakog petka. Oni su praćeni sukobima sa izraelskom vojskom. Samo juče je bilo povređeno 77 Palestinaca.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. padre says:

  Jeste vala baš, evo baš su javili, da je led na polovima prestao da se topi!

 2. milorad2 says:

  za sada NIKO nema pouzdan sistem presretanja raketa uključujući i rusiju.Te priče o obaranju balističkih nuklearnih bombi su običn laž u najboljem slučaju 10% bi bilo pogodjeno.Sa krstarećim raketama je još manji postotoak mada su američki tomahavci prilično ranjivi na nove ruske pvo sisteme zbog zastarelosti elektronike.Jedini koji bi možda mogli zasaa da dodju do efiksnog protiv raketnog štita su rusi jer oni jedini ispituju teslina magnetna polja i možda bi mogli da naprave elektromagneti štit ili tako nešto, ali to je daleko veći poduhvat od pravljenja skalarnih orudja a tu su rusi u operativnoj fazi(znapči da im uskoro neće ni trebati blističke rakete sem kao rezervna varijanta).Ovaj "uspeh" gvozdene kupole je obična propaganda jer rakete koje nvodno hezbolah ispaljue na izrael su tehnologija 2 sv. rata i mltene bi i ja mogao da ih srušim sa nekim malo većim dronom iz prodavnice a osim toga mesta lansiranja su tako blizu i potpuno su poznata izraelcima tako da oni znaju da je raketa ispaljena čim se diugne na50 m u vazduhmprilično je smešno busati se takvim "uspesima" pogotovo kada se zna da je izrelski sistem zasnovan an patriot sistemu koji je jako neefikasan u startu i sumnjam da može da se bitno poboljša.Sve je ovo obična propaganda da ubede ljude u mogužnost nuk.rata i moguću "pobedu" u tom ratu a najgore je od svega što su i političari u nekim državam počeli da veruju u te laži i reklamnu kampanju proizvodjača oružja koji sa druge strane ZNAJU koliko je to sve loše i neefikasno:)

 3. Velika Metla says:

  Te raketice koje im stižu mogao bi malo bolji bacač kamena s ramena da obori,nego kad im roknu pravu raketu videće se to "čudo" od kupole!

 4. Rale says:

  Daleko je to još od ,,sistema pored koga ništa ne može da proleti" , proleće tu svašta pored tog sistema,ali ste vi neobavešteni....videćemo u budućnosti da li će i koliko napredovati taj sistem ,,pored koga ništa ne proleće".

  • A akoM says:

   A što se tiče elektromagnetskog štita,navodno ga USA već ima!I druga slična elektromagnetska oružja,npr.koja je malo demonstrirao u Venecueli!

 5. Opet ja says:

  Pre par meseci kada je ispaljeno par stotina projektila, veliki broj je prošao kroz sistem. Jednostavno nemaju neograničen broj raketa presretača.

 6. Republika Srpska says:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *