„Израел жели Трећи светски рат“

„Izrael želi Treći svetski rat“

29 jula 2015

.Američki novinar Dejvid Kristi je rekao da veruje da se američki političari nadaju da nuklearni pregovori između Irana i svetskih sila neće uspeti, kako bi mogao da otpočne rat između Izraela i Irana, koji će verovatno prerasti u Treći svetski rat.

Kristi je u nedelju rekao: „Ono što Izrael želi je vodeći princip za republikanske senatore i kongresmene, a upravo to utiče na bezbednost Amerike i Amerikanaca“.

„Ukoliko je neko zbunjen oko trenutne neprijateljske i predvidive retorike kojom se vode svi političari u Vašingtonu, onda taj neko ne shvata jedini zahtev koji se nameće onima na vlasti u Vašingtonu, a to je da se Izrael ne sme kritikovati“, dodao je on.

Kristi je takođe rekao da se postupci Izraela ne bi dovodili u pitanje čak ni ako bi njihov plan vodio ka bankrotu američkog naroda ili Trećeg svetskog rata.

Bivši senator Santorum je Zajednički detaljni plan delovanja (JCPOA) između Irana i P5+1 grupe nazvao „najvećom izdajom američke nacionalne bezbednosti u istoriji“. Santorum je rekao da Irancima ne treba verovati kada je u pitanju sporazum.

Ovaj bivši senator nije jedini kandidat koji se protivi sporazumu i koji preti da će se sve vratiti na staro sa Iranom ukoliko on nasledi Obamu kao sledeći predsednik SAD 2016. godine.

Santorum je takođe iskritikovao svoje kolege republikance zbog toga što nemaju hrabrosti da se suprotstave Obaminoj politici. „Oni se plaše da se usprotive“, dodao je on. „Oni su sada odlučili da mogu da opstanu samo ako se udruže s njim“.

Predsednik Barak Obama je iskritikovan od strane Tel Aviva nakon nedavnog postizanja nuklearnog sporazuma sa Iranom. Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je u nekoliko navrata kritikovao Obamino delovanje.

Plan JCPOA trenutno prolazi kroz sito i rešeto u Kongresu. Američki političari imaju rok od 60 dana da pregledaju sporazum i da ga odobre. Dve trećine Kongresa će morati da glasa protiv da bi sporazum pao u vodu.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

  1. vuk SAMOTNJAK says:

    SAKA JEVREJA RADI COVECANSTVU O GLAVI VEC HILJADAMA GODINA, A OSTATAK SVETA GURA GLAVU U PESAK SVE DUBLJE. NAPRED JEVREJI, JEBITE NAM MAJKU DO KRAJA, KAD VAM SE NIKO NE STAVLJA NA PUT!

  2. Paštrović says:

    Paaa... prvo su nama Srbima a i svim Slovenima jebali majku kad su nam uvalili njihovo čedo za našeg BOGA. Trebalo je biti govnar pa izdati srbske bogove sa kojima smo se rodili, sa kojima smo zivjeli, postojali hiljadama godina, i umirali. Sve to, svo to BLAGO smo bacili pod noge, i uzeli za boga OBREZANOG JESU. Eto ti ga na. Navalite sinovi Izrailjevi, za vas smo umirali i umiracemo još, sva je prilika.

  3. Miomir says:

    Jednom sam komentarisao da mi nije do skora bila jasna logika i hajka nad zidovima u II sv. ratu. Ali gledano danas sve vise uvidjam da je jos tada u II sv. ratu shvatano da su Jevreji veliko zlo za ceo svet. Danas je potpuno jasno da Izrael u svojoj ekspanzionistickoj politici pretstavlja pored SAD i zapada veliku pretnju stabilnosti u svetu. Shodno tome posto su im Iranci kost u grlu treba Rusija da naoruza Iransku Armiju najsavremenijim avionima i raketnim sistemima kako Izraelcima nebi palo na pamet da ih napadnu. Treba ih opremiti i najsofisticarinijim radarskim sistemima i obezbedjivati i satelitsku podrsku. Samo na taj nacin ce se svetski odvratiti od zlocinackih namera. Ako je Iran pametan jos bolje bi bilo da dozvoli formiranje Ruske baze na svojoj teritoriji i to u blizini granice sa Izraelom, time bi otklonio svaku pretnju od Izraelske agresije a bio bi u mogucnosti i da u slucaju potrebe uzvrati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *