ИЗРАЕЛЦИ АЛАРМИРАЛИ ЈАВНОСТ: Спрема се напад на Израел!

IZRAELCI ALARMIRALI JAVNOST: Sprema se napad na Izrael!

5 decembra 2020

IZRAELSKE vlasti su danas upozorile nuklearne naučnike koji rade u reaktoru Dimona na mogući iranski napad koji bi usledio kao odgovor na ubistvo naučnika Mohsena Fahrizadea nedaleko od Teherana.

Iranci su za ubistvo naučnika optužili Mosad, a atentat na Fahrizadea je navodno izvršen daljinski kontrolisanim mitraljezom, koji je bio postavljen u parkiranom terencu na ruti kojom je prolazio nuklearni fizičar.Prema izraelskoj javnoj radio-difuznoj korporaciji KAN, vlasti su uputile upozorenje starijim zaposlenima Dimone, uključujući i penzionisane radnike. Vlasti su zatražile od naučnika da budu maksimalno oprezni u obavljanju svojih rutinskih aktivnosti.

– U jednom slučaju, od naučnika koji je ranije radio u Dimoni zatraženo je da prestane da se kreće svojom uobičajenom rutom, pošto je moguće da ga nadgledaju – saopštio je KAN.

– Od njega je takođe zatraženo da bude oprezan u pogledu sumnjivih paketa.

Reaktor Dimona, koji se zvanično zove Nuklearni istraživački centar Šimon Peres Negev, navodno je glavno postrojenje za proizvodnju nuklearnog oružja u Izraelu.

Visoki iranski zvaničnici smatraju da je Izrael odgovoran za atentat na Fahrizadea, koji je peti po redu iranski nuklearni naučnik ubijen u proteklih 10 godina.

Izraelci su ozbiljno shvatili mogućnost iranske odmazde, i Tel Aviv je upozorio svoje građane da ne putuju u brojne zemlje, uključujući UAE i Bahrein. Podignut je i nivo uzbune u izraelskim ambasadama širom sveta.

Čini se da je Iran odlučan da na neki način odgovori na atentat na naučnika. Izraelske diplomatske misije, naučnici i vojno osoblje mogli bi postati meta očekivane iranske odmazde.

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  U prevodu, Izrael priprema napad na Iran. Nemo se lazemo.

  • Don Kihot says:

   Da, jer žele da zadrže Trampa na vlasti, a rat je najsigurniji način da se smiri situacija u SAD i tako izbegnu sukobi unutar Amerike, do kojih neminovno dolazi kada im Trampov štab objavi rezultate krađe... Inače SAD i Izrael već par godina pokušavaju da uvuku Iran u sukobe a tu bi imali saveznika u Saudijskoj Arabiji a možda bi usisali i Irak...

  • milos says:

   Uvek

 2. I Love persida says:

  Da, da se ne bi desilo da sav svet napadne Izrael, Izrael će napasti sav svet preventivno. To isto rade i amerikanci što znači da ih vodi isti general Knez Tame. Treba samo da prepoznaju odakle dolazi opasnost po njih, ali često utripuju sve i svakog. Tu kovid dolazi kao melem na ranu ludaku. Sve je to lepo ali ILove.. znao sam na kojoj stranici je mogu naći.

 3. Rista says:

  Aj izraelci ne serte. Nije Iran toliko blesav pa da mu sručite tovar atomki. Do sada je nekako izbegavao zamke izraela, a izraelci podilejisali. Izrael nema petlju da napadne iRan, jer to bi bio signal za sve islamske države da nešto moraju preduzeti protiv Izraela. A ako im Amerika pomogne, nastao bi pakao. Ne ide uvek i sve kako izrael planira, jer amerika nikada nije podlegla pritiscima izraela i nije napala Iran. To jede izraelce. Imate vi još jednu rastuću opasnost. Tursku, koja vas voli spo cigle u leđa. I nije vam zaboravila ubistav turskih aga na onome brodu. To nije rešena stvar. Tek će da se raspravlja.

 4. Kosovac says:

  @ persida, .....Tačno, ovog puta si pogodila. I ćorava kokoška nađe zrno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *