ИЗРАЕЛЦИ БЕСНИ: „Путин нас је издао! Није Асад оборио наш авион, већ Руси!“

IZRAELCI BESNI: „Putin nas je izdao! Nije Asad oborio naš avion, već Rusi!“

19 marta 2017

israel air force 456

“Ozbiljna razmena raketne vatre između Izraela i Sirije rano u petak ujutro odražava pokušaje Asadovog režima da promeni nezvanična pravila igre.“

Tako počinje kolumna objavljena u izraelskom Haaretz.

Ovo se, naravno, odnosi na izraelske avione koji su “probili sirijski vazdušni prostor rano ujutru i napali vojni cilj u blizini Palmire,“ očigledno u pokušaju da “pomognu“ snagama Islamske države.

Prema izveštajima, sumnja se da je sirijska vojska odgovorila na ovaj “proboj“ ispaljivanjem nekoliko S-200 raketa.

Ovo flagrantno kršenje prava Izraela da neometano bombarduje Siriju je “promenilo pravila igre,“ piše Haaretz. Kakava igra, i kakva pravila? Ostavićemo ta dva pitanja vama čitaocima da razmotrite.

Ali Haaretz je najbolju ljutnju ostavio za kraj:

“Pretpostavlja se da je sirijska protivavionska paljba bila signal Izrelu da politika režima o uzdržanosti uoči vazdušnih napada neće ostati kao što je bila. Nedavni uspesi predsednika Bašara Asada – pre svega osvajanje Alepa – su naizgled povećali samopouzdanje ovog direktora. Izrael će morati da odluči da li operativna potreba – da se spreči isporuka naprednog oružja Hezbolahu – takođe opravdava mogući rizik od obaranja jednog izraelskog borbenog aviona i razvoja šireg konflikta sa Sirijom.

Postoji zanimljivo pitanje da li je radarski sistem za detekciju aviona bio raspoređen od strane izraelskog novog velikog prijatelja, Rusije tačno nedelju dana nakon što se premijer Benjamin Netanjahu vratio iz Moskve, nakon još jedne uspešne posete predsedniku Vladimiru Putinu.

Može se pretpostaviti da će obaveštajna zajednica takođe biti zainteresovana da sazna da li je sirijska odluka da uzvrati paljbu bila koordinirana saAsadovim saradnicima i partnerima: Rusijom, Iranom i Hezbolahom.“

Izraelski mediji su još napisali i ovo:

 1. Odluka Sirije da se odbrani od neprijateljskih, stranih aviona koji bacaju bombe na Siriju pokazuje nedostatak “uzdržanosti“ sa Asadove strane, navodi Haaretz.
 2. Ko ili šta je prisilio Siriju da koristi svoj raketni štit? Verovatno Rusi, a ne Izraelci, koji su bombardovali stranu zemlju i očigledno samo pretpostavili da neće biti nikakvih posledica.
 3. Može se pretpostaviti da će ceo svet biti zaineresovan da sazna zašto Izrael smatra da može bombardovati suverenu naciju bez posledica.
 4. Sirija je odlučila da odbrani svoju zemlju od ilegalnih izraelskih vazdušnih napada? Putin je izdao Netanjahua! Putin je izdao Izrael!

(Webtribune.rs)

KOMENTARI9 komentara

 1. Beli Orao says:

  Vrijeme je sazrelo da judas dobije šamarčinu i sazna da ne može da radi šta hoće ! Moraće od sad da za sve pita ili jednog ili drugog velikog brata !!!

 2. Sančo Pansa says:

  Izrael i umjereni Jevreji su pomogli Trampu da dođe na vlast, što je odgovaralo i Rusiji. Međutim sa globalistima, saudijskom Arabijom i Turskom, tokom rata koji je trajao godinama i svima odgovarao, ko zna koliko su maštarili i dogovarali se o podjeli Sirije...I onda se odjednom se pojavi Rusija kao glavni krivac njihovim velikim planovima...Sasvim vjerujem da će Rusija u sljedećih pet do deset godina da zavede red na našoj planeti, ali neće to biti ni malo lako.

  • milija suzović says:

   Rusija se svetu pokazuje kao čista ,jednostavna,nema zlobu zapadnjaka koji sve gleda kroz novac,i,najvažnije slovensku ljudskost.To će ljudi ubrzo shvatiti pa samim tim svet će postati ljudsteniji.Shvati će to i sam čovek zapadnjak,jel i on sam više nezna kud će štaće.A Evropa mesto savršene gluposti kojom komanduje engleska

 3. Agrokor Rusija :-) says:

  A kad ste se vi cigojneri drzali svoje reci???? Ne zasluzujete nista osim da vas se gadja u vazduhu,na tlu,bez obzira gde,kad god ste van svoje pustinjske drzavice,jednako kao i amere,arape i taj parazitski soj cijeg ste vi deo.

  • Velika Metla says:

   Gde god su sukobi i problemi u svetu tamo su ko drugi nego "ješe"! Od ubistva Isusa su izvor svakog zla ljudskog roda!

 4. Ivan Grozni says:

  Sram ih bilo sto se brane. Trebali su samo da prebrojr zrtve i to je to. Kakva drskost da se brane. Pa sta ovi agresori misle. Da Sirija treba da cuti i pusti Izrael da ih bombarduje. Nije im dosta sto su im oteli Golan Hights hoce jos i Damask da bombarduju.

 5. Velika Metla says:

  Ajdeeeee......,stvarnoooo???**** A ŠTA ćete vi iznad sirijskog neba? Ko god vas je raketirao i oborio SVAKA MU ČAST! Dokle da se trpi više vaša tiranija po svetu?

 6. Novo doba says:

  A bre, pa sav taj rat i jeste zbog Izraela sa podrškom amerike, a sada i odbrana Sirije sa podrškom Rusije. Dobili ste prut po guzi, šta vi znate o izdaji, kada ste izdali Boga i zapovesti Božije. "Ljubi Boga, bližnjeg, pa i neprijatelja svog". To čoveku nije moguće, ali kroz ime i delo Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista sve je moguće.

 7. Ivan says:

  Cionisticka bagra..KAD CIFUTIN PROGOVORI ISTINA UMIRE OD-STIDA!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *