ИЗРАЕЛЦИ ГАЂАЈУ СИРИЈСКУ ВОЈСКУ И ТВРДЕ: „Уништили смо руски С-300!“

IZRAELCI GAĐAJU SIRIJSKU VOJSKU I TVRDE: „Uništili smo ruski S-300!“

30 aprila 2017

Zvanični sirijski izvori negirali su izveštaje da su izraelski jurišni helikopteri juče pogodili 90. brigadu Sirijske arapske armije (SAA) južno od Kuneitre.

Ova izjava je usledila nakon što je nekoliko novinskih agencija tvrdilo da su Izraelske vazduhoplovne snage izvršile udar na ciljeve SAA u južnoj Kuneitri nakon što je jedna raketa pala na teritoriju Izraela, doletevši iz Sirije.

Lokalni izvori su govorili o neuobičajenom pokretu izraelskih helikoptera i borbenih aviona duž sirijsko-izraelske granice, a takođe su potvrdili i razmeštanje izraelskih tenkova na pozicijama bliže tom frontu.

Ranije ove nedelje izraelski borbeni avioni su lansirali pet projektila na navodno Hezbolahovo skladište oružja na Međunarodnom aerodromu u Damasku. Takođe, Izraelske vazduhoplovne snage su upotrebile projektil Patriot protiv izviđačkog drona koji je u vazdušni prostor Izraela ušao iz Sirije.

Izrael se protivi mogućem širenju uticaja Hezbolaha i pro-iranskih milicija koje deluju u Siriji duž izraelsko-sirijske granice.

U međuvremenu, proizraelska medijska kampanja protiv iransko-sirijsko-ruske alijanse proširila se u medijima. U ovom trenutku, mejnstrim mediji aktivno izveštavaju da su izraelski avioni uništili ruski S-300 raketni odbrambeni sistem u januaru 2017. godine.

Izvor: Pravda

KOMENTARI5 komentara

 1. Batina says:

  Jevrejski reptiloidi krecu u ubijanje, treba im ljudska energija.

 2. RHgnjoj says:

  Pa nista, jevreji, stavite fino slike ili video za dokaz, inace cemo pomisliti da lazete...de bi vi...:-)))

 3. goran says:

  Izraelci rade sta hoce, Rusi cute kao mule. Ne smeju da pisnu. Muka mi je od licemernih Rusa.

  • jinx says:

   Nije to boto muka od onih koji svet ubijaju nego od oni koji nesto pokusavsju da sprece. Koji je to razum sacuvaj nas boze dodje mi da povratim od takvih teta persa.

 4. Svetislav Surina says:

  Rusi su jaki samo u Ukrajini.Kada imaju jakog protivnika, onda nemaju muda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *