ИЗРАЕЛЦИ НЕ ОБРАЋАЈУ ПАЖЊУ! Израелски тенкови стигли до границе са Египтом

IZRAELCI NE OBRAĆAJU PAŽNJU! Izraelski tenkovi stigli do granice sa Egiptom

7 maja 2024

Izraelski tenkovi i trupe ušli su u grad Rafu na jugu Gaze nakon što je Jerusalim odbio primirje i odobrio dugo najavljivanu ofanzivu.

Izraelska vojska je saopštila da sprovodi „ciljane udare“ na Hamas u istočnoj Rafi, za koju se smatra da je poslednje uporište terorističke grupe.Ubrzo nakon toga, prenosi „Tajms of Izrael“, izraelski tenkovi su ušli u Gazu blizu Rafe, stigavši na oko 200 metara od granice sa Egiptom, rekli su palestinski i egipatski zvaničnici.

Egipatski zvaničnik je rekao da se čini da je operacija ograničenog obima. On i Hamasova televizija Al-Aksa navode su da su izraelski zvaničnici obavestili Egipćane da će se trupe povući nakon završetka operacije.

Izraelske odbrambene snage (IDF) odbile su da komentarišu ove navode, a AP nije mogao nezavisno da utvrdi obim operacije.

Informacija dolazi dan posle naredbe Izraela o evakuaciji više od 100.000 Palestinaca iz istočne Rafe u „sigurnu zonu“ u blizini grada Kan Junis.

Izraelske odbrambene snage saopštile su ranije da sprovode „ciljane udare“ protiv palestinske militantne grupe Hamas na istoku Rafe, a palestinske vlasti su navele da je najmanje pet ljudi ubijeno u teškim vazdušnim napadima.

Izraelski ratni kabinet juče je odlučio da izvede planiranu operaciju u Rafi da bi se „izvršio vojni pritisak na Hamas“, i pored ranijeg saopštenja Hamasa da je ta palestinska grupa pristala na egipatsko-katarski predlog o prekidu vatre.

Iz izraelskog kabineta je saopšteno da je cilj „operacije“ u Rafi da se postigne napredak u oslobađanju talaca, kao i drugi ratni ciljevi.

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Cela planeta gleda genocid, i cak i ne pokusava da ga zaustavi. Sve je vec opisano u Protokolima sionskih mudraca. Nema ni truncice neceg novog.

  2. NikolaVeliki says:

    Persida kako ti znaš da se u Gazi dešava genocid ? Bio si tamo ? Da nisi ti možda predstavnik hamasa ? Zanimljivo je da to isto tvrde o genocidu i islamska TV Al DŽazira iz Katara i muslimanska TV iz bosanske džamahirije, kao što "znaju" kao "istorijsku istinu" da se isto desilo i u Srebrenici. Ja zaista ne znam šta piše u Protokolima Sionskih Mudraca, ali znam da su nas SRBE 600 godina klali, ubijali, masovno istrebljivali i nad nama vršili genocid - muslimani. I to su činili jer im tako piše i naredjeno im je u njihovoj svetoj knjizi Kuran. Nisam pročitao ceo Kuran, ali jesam pročitao delove te muslimanske svete kjnige. I bio užasnut onim što sam pročitao. Zato ti preporučujem da pročitaš i Kuran, pre nego što kreneš da optužuješ.

  3. NikolaVeliki says:

    Treba samo pogledati kako se muslimani palestinci ponašaju i politički i vojno - apsolutno isto se ponašaju kao muslimanski šiptari i bosanski muslimani prema SRBIMA. Neprekidni podmukli napadi, isturanje civila da bi se dobile velike žrtve, a zbog animiranja svetske javnosti, pa zatim halabuka i optužbe za genocid. I dok je bio rat u Bosni, hiljade islamskih "dobrovoljaca" mudžehadina iz palestine, irana, Saudi Arabije i drugih islamskih zemalja su ratovali na strani bosanskih muslimana i klali SRBE i vršili masovna etnička čišćenja i genocid nad SRBIMA. A palestincima su najveći neprijatelji i dželati upravo ti njihovi, pripadnici hamasa... I na žalost, za razliku od SRBA, Izrael je obezbedio "jaka ledja" tj. podršku jakih zemalja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *